Kultúra

December 1-től csak online kölcsönözhet könyveket a könyvtárból

A Dunakeszi Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár működését is érinti a rezsihelyzet, ám a kölcsönzés nem szünetel. Bár személyesen nem lehet bemenni a könyvtárba, ám az online vagy telefonon lefoglalt könyveket a könyvtár eredeti nyitvatartási idejében az intézmény ajtajánál vehetik át az olvasók.

Az intézmény az alábbi közleményt tette közzé a honlapján:  “Értesítjük kedves olvasóinkat, hogy az energia-veszélyhelyzetre való tekintettel a Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár 1. Sz. Fiókkönyvtára (Állomás sétány 17.) 2022. december 1. és 2023. március 31. között zárva tart. A Fiókkönyvtár állományának kölcsönzése ezalatt szünetel.

A központi könyvtár (Kossuth Lajos u. 6.) a fent jelzett időszakban – a COVID-világjárvány alatt már néhány héten keresztül bevezetett – (részben) online működésre tér át. A dokumentumokat az olvasók a könyvtár honlapján keresztül, telefonon és e-mailen tudják lefoglalni, majd a számukra összekészített könyvcsomagokat (a könyvtár nyitvatartási idejében H, K, CS, P: 10–18, szerda: 10–16) az intézmény bejárati ajtaján keresztül tudják átvenni. A visszahozott könyvek átvételét kollégáink ugyancsak az ajtón keresztül végzik.
A könyvtár 2022. december 1. és 2023. március 31. között rendezvényeket nem tart, egyedül az online felnőtt és gyermek irodalmi kvízeit folytatja.”

A városi könyvtár tájékoztatójából az is kiderül: „Amennyiben a kiválasztott könyv nem áll kölcsönzés alatt, azt le lehet foglalni. A foglalás után (a foglalások számának függvényében 1-3 napon belül) visszajelzést küldünk a teljesítésről, csak ezt követően lehet a dokumentumért személyesen eljönni.
Amelyik könyv kölcsönzés alatt áll, arra előjegyzést lehet tenni. Ha a könyvet visszahozzák, az előjegyzőt értesítjük, hogy a dokumentum már átvehető.
Egyszerre legfeljebb 5 könyvet lehet lefoglalni vagy előjegyezni.”

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...