Fót

Szentkirályi Alexandra: eddig 500 óvodába jutott el a Nemzeti Ovi-Sport Program

– A kormány által létre hozott sporttámogatási rendszernek köszönhetően összesen 500 óvodába jutott el a Nemzeti Ovi-Sport Program – mondta Szentkirályi Alexandra kedden Fóton.

    A kormányszóvivő az 500. Ovi-Sport Pálya ünnepélyes átadásán kiemelte, hogy a háborús, szankciós időkben felértékelődnek azok az alapvetések, amelyek mellett a kormány is letette a voksát.

Fót, 2022. december 6. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő beszédet mond az 500. Ovi-Sport Pálya ünnepélyes átadásán a Fóti Boglárka Óvoda és Bölcsőde tagóvodájában 2022. december 6-án. MTI/Kovács Anikó

    Hozzátette, hogy ilyen terület a családok védelme és minden vágyott gyermek megszületésének a támogatása. Ahhoz, hogy a családok úgy érezzék, „itt érdemes és jó is gyereket nevelni, gyermeket várni, kellenek olyan infrastruktúrák, amelyek ezt biztosítják, kellenek óvodák, kellenek bölcsődék, kellenek iskolák és azokat természetesen meg is kell tölteni olyan programmal, amely életet visz, értéket visz ezek közé a falak közé.” – fogalmazott a kormányszóvivő.

    Szentkirályi Alexandra hangsúlyozta, hogy Magyarországon 2010 óta hatalmas köznevelési infrastruktúrafejlesztés történt, amelynek részeként sok helyen megújultak az óvodák, bölcsődék és ezáltal nőtt a kapacitásuk. Hozzátette, nagyon sok intézmény büszkélkedhet már Ovi-Sportpályákkal is, 10 év alatt az óvodák több mint 10 százalékában épülhetett ilyen pálya, amelyekből 469 Magyarországon, 31 pedig a határon túl található. Így közel 55 ezer gyermek élvezheti a sportot és az óvodapedagógiai program fejlesztésével 4000 óvodapedagógus alkalmazhatja a programban megszerzett tudást és segítheti a gyermekeket – mondta a kormányszóvivő.

Fót, 2022. december 6. Ifj. Buzánszky Jenő, az Aranycsapat Testület tagja, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, Molnár Andrea, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnöke, Vass György polgármester, Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője és Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke (b-j) az 500. Ovi-Sport Pálya ünnepélyes átadásán a Fóti Boglárka Óvoda és Bölcsőde tagóvodájában 2022. december 6-án. MTI/Kovács Anikó

    Kiemelte, a kormány jelentősen megemelte az óvodák működési támogatását is annak érdekében, hogy minél több óvoda tudjon biztos hátteret nyújtani a gyerekek számára. Ezzel 2010 és 2022 között a férőhelyek száma több mint 15 ezer fővel nőtt.

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Kovács Anikó

Fót, 2022. december 6. Vass György, Fót polgármestere, Molnár Andrea, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnöke, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője (b-j) az ünnepi tortával az 500. Ovi-Sport Pálya ünnepélyes átadásán a Fóti Boglárka Óvoda és Bölcsőde tagóvodájában 2022. december 6-án. MTI/Kovács Anikó

Még szintén érdekelheti...