Kultúra

Megnyílt a téli képzőművészeti kiállítás a gödi Kastély Galériában

 „Keresd művész a magányt, hogy művet foganj, befejezz, de, hogy élvezd alkotásodat, ahhoz társakat keress” – Geothe gondolataival nyitotta meg a gödi Kastély Galériában rendezett Téli képzőművészeti tárlatot Bajkó Ildikó, a Gödi Németh László Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, akinek ünnepi beszédét az alábbiakban közöljök!

„Örömmel látom, hogy tanítványainkat, csodálatos munkáikat jelenlétükkel ilyen sokan megtisztelték. A 9 tantermes bővítés lehetőséget adott arra, hogy a képzőművészeti tagozat a pince szintről a napfényes tantermekbe költözhessen és megnyíljon a Kastély Galéria. A 4 hónap alatt szépen berendezkedtek.

A Szécsi-kastély az elmúlt évszázad során sokféle célt, feladatot látott el: nyaraló, kórház, szülőotthon, lakóház, kultúrház, politechnikai oktatás, napközi otthon konyhája és ebédlője, tornaszoba, műhely, raktár, iskolaotthon és képzős oktatás…

A kultúrházban az 1950-es években húsz fős szimfonikus zenekar, fúvós- és gitárzenekar, kultúr- és tánccsoport is működött. Visszatérve a kezdetekhez, ismét a művészeti tagozat vált „Kastély tulajdonossá”.

A Szécsi-kastély jelentős felújításra szorul. Reméljük, a válság elmúltával, jut rá anyagi forrás, és a következő évtizedben régi, szép pompájában csodálhatjuk meg.

Az elmúlt napokban mi is készültünk az ünnepre testben és lélekben egyaránt. Örömmel láttam, hogy minden gyermek szívébe sikerült a szeretet, az odaadás és az összetartozás érzéséből egy keveset becsempészni az osztályok, az iskola dekorációjával és téli képzőművészeti kiállítással, amely tanulóink első féléves munkáját mutatja be.

Köszönjük Tóth Tamás művésztanárnak az iskola bejáratához készített édességország téli dekorációt is!

Szép eredményről kapott értesítést az iskola.

Duna-Dráva a Tehetségekért Ösztöndíj pályázatát iskolánkból

  • Balázs Zselyke
  • Horváth Ádám nyerte el.

Zselyke, nem csak meghívást kapott a januári eredményhirdetésre, hanem képzős munkáit is kiállíthatja. Gratulálunk!

A képzős tagozat a Kisfaludy utcába a betlehem mellé idén fotófalat készítettek. Érdemes megtekinteni egy délutáni séta során!

A Településellátó szervezet által meghirdetett „Álmaim karácsonya” című városi rajzpályázaton:

Alsó tagozat kategóriában  fődíj I. helyezett: Pikács  Gerda és Balázs Emese lett.

Különdíjat kapott: Müller Nóra Panna 

Szintén fődíj I. helyezett lett felső tagozaton:  Katona Galatea Flóra és Balázs Zselyke 

Különdíjat kapott: Tomka Boglárka, Várallyai Emma 

Barátaink a madarak rajzpályázaton:

Felsős kategóriában:

1.Timár Tünde

2. Balázs  Zselyke

Alsós kategóriában

3. Bernáth Violett

Szeretettel gratulálok a tanulók felkészítő tanárának, Tóth Tamásnak! Nagyon büszke vagyok rá és tanítványaira!

Lenyűgöző a gyerekek kreativitása, fantáziája és az alkotások magas szintű kivitelezése mindhárom művésztanárunk tanítványainál.

Kedves gyerekek! Igazi karácsonyi ajándékot kaptunk tőletek alkotásaitokon keresztül. Köszönjük nektek!

Kedves Vendégek! Kedves büszke szülők és nagyszülők! Gyermekeik képeinek, alkotásainak megtekintése a mindennapok rohanó világában örömöt, felüdülést, kikapcsolódást fog jelenteni minden tanulónk, pedagógusunk számára.

Decemberben új csoport indult 1-2. osztályos gyerekeknek Sárga Erzsébet festőművésztanár vezetésével. A következő kiállításon már az ő tanítványainak képeit is láthatjuk.

Gratulálunk művésztanárainknak: Péli Mandulának, Báron Laurának és Tóth Tamásnak!

A képzőművészeti kiállítás ezennel megnyitom.

Köszönöm, hogy meghallgattak.”

Bajkó Ildikó igazgató

Gödi Németh László Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Még szintén érdekelheti...