Vác

45 posta újra kinyithatott az év első munkanapján

A Magyar Posta Zrt. az önkormányzatokkal kötött megállapodások alapján 32 településen 45 posta szüneteltetését oldja fel, az érintett postahelyek január 2-án újra kinyithattak – közölte a társaság az MTI-vel.

A Magyar Posta Zrt. az MTI kérdésére közölte: a jogszabályi kötelezettségként előírt mintegy 1600 helyett országszerte 2233 posta áll az ügyfelek rendelkezésére.

A társaság még október végén jelentette be, hogy ideiglenesen szünetelteti 210 településen 366 postahivatal működését a háború és a szankciók okozta válság, az energiaárak radikális megemelkedése miatt.

A hétfői közleményben kiemelték, hogy a cég új vezetősége az elmúlt másfél hónapban intenzív és konstruktív egyeztetéseket folytatott a postahelyekről.

Mint arról még decemberben beszámoltunk a váci kormánypárti önkormányzati képviselők és a város országgyűlési képviselője, Rétvári Bence intenzív érdekérvényesítő és előkészítő tevékenységének köszönhetően a szaktárca és a városi önkormányzat tárgyalása után sikerült megállapodni a Magyar Posta Zrt-vel, hogy január 2-án kinyit a deákvári posta. A megállapodásról itt adtunk hírt:

Még szintén érdekelheti...