Sport

Befejezi a rozmárkodást Schirilla György

Jövőre egy nagy búcsúúszást tervez a fővárosban, de aztán visszavonul – szemlézte a VEOL-nak adott interjút az infostart.hu. „Egyrészt 62 éves vagyok, másrészt egyre melegebb a Duna, a korábbi jeges helyett ma már a néhány fokos vízben kezd komolytalan lenni a »rozmárkodás«, amellett, hogy egyre nagyobb erőfeszítést jelent egy ilyen nagy esemény megszervezése és az azon való részvétel” – fogalmazott Schirilla György.

Arról is beszélt, hogy a közösségi oldalán írt sorozata a felmenőiről nagyon népszerűek, amitől igen boldog. Csalája múltja az 1600-as évekig ismert, tehát nem kutakodnia, de ha csak teheti, bemutatja az őseit. „ Az édesapám életművét folytattam, ő kezdte a hideg vízi fürdéseket, de az én vonalamat nem viszi tovább egyik gyermekem sem. Úgy érzem, ez nem olyan nagy baj” – jegyezte meg.

Közben reflexológiáról ír könyvet, de mint mondta, különleges módon. „A talpreflexológia, az egészségkultúra, annak a családterápiába való építésének lehetősége érdekel, és a verseim szintén a kötetbe kerülnek” – árulta el a „nemzet rozmárja”.

Schirilla György kitért arra is, hogy tavasszal ott lesz a keszthelyi fürdésen a strandon, amit ő indított el néhány évvel ezelőtt, de januárban – a korábbiakkal ellentétben – ezúttal nem fürdik majd sehol, csak a könyvével foglalkozik. „Kiúsztam magam, ideje visszavonulni” – szögezte le – írja az infostart.hu.

A Dunakanyar településeinél számtalan alkalommal úszott a téli Dunában, minden bizonnyal legtöbbször Vácnál, amely a 2010-es évek elején rengeteg embert vonzott a partra, hogy szemtanúja legyen a nem mindennapi sportteljesítménynek. A nemzet rozmárja nem egyszer a jégtáblák között tempózott a váci közönség vastapsa közepette.

Vác: 2012. február 3. (Fotó: KesziPress)


Gödnél és Dunakeszinél is gyakran elkápráztatta a közönséget…

Legutóbb 2022-ben úszott Dunakeszinél (Fotó: KesziPress)

Még szintén érdekelheti...