Sport

A Vác tíz góllal kikapott Romániában

A Vác 40-30-ra kikapott a román Ramnicu Valcea otthonában a női kézilabda Európa-liga csoportkörének első fordulójában, vasárnap – írja a 0627.hu.

A magyar csapat keretéből Bánfai Kíra, Bárdy Noémi, Kürthi Laura, Világos Diána és Pásztor Bettina hiányzott.

A hatodik percig jól tartotta magát a Vác (4-4), ám ezután nem volt kellően kemény a védekezés, ráadásul sokasodtak a hibák támadásban, és egy négyes gólsorozattal elléptek a románok. Herbert Gábor vezetőedző időkérése után is tovább nőtt a különbség, mert a vendégek nem tudtak mit kezdeni ellenfelük gyors támadásaival, lerohanásaival. A 17. percben már 14-8 volt az állás, de a váci cserejátékosok annyira jól szálltak be, hogy Ballai Borbála irányításával egy 6-0-s szériát produkáltak és egyenlítettek.

A hajrá a hazaiaknak sikerült jobban, három percen belül háromszor is betaláltak, így a szünetben három góllal vezettek. Mivel a lendületük kitartott a második félidő elején is, megint olyan volt a játék képe, mint a meccs első negyedében, és a 36. percben ismét hétgólos előnyben volt a Ramnicu Valcea.

Herbert Gábor újabb időkérése után is sok volt a pontatlan támadás, a labdaeladás, amit a románok ezúttal is gyors ellenakciókkal büntettek. A váciak érthetetlen összeomlása következtében a házigazdák egy 10-2-es sorozattal a vártnál is fölényesebbé tették sikerüket, a legvégén a magyar együttes csak annyiban tudta csökkenteni a különbséget, hogy az ne haladja meg a tíz gólt.

A hazaiaknál Asma Elghaoui és Irina Glibko kilenc-kilenc, Elin Hansson hat gólt lőtt, a vendégeknél Kuczora Csenge (képünkön) tíz, Schatzl Natalie öt alkalommal talált be.

A váciak egy hét múlva a német Thüringer HC-t fogadják a második számú európai kupasorozat csoportkörében.
Fotó: Földi Imre, archív (Nemzeti Sport Online)

Még szintén érdekelheti...