gazdaság

Egy gödi vállalkozót választottak az Év cégvezetőjének és üzleti példaképének

A gödi székhelyű Piramis Építőház Kft., amely az Újház építőanyag-kereskedelmi hálózat tagja, hosszú évek óta az egyik legsikeresebb és legjobban fejlődő vállalkozás a régióban, mindezek mellett az utóbbi években folyamatosan élen járt a társadalmi szerepvállalásban is. Az elmúlt évben számos szakmai díjban és elismerésben részesültek, amely azt igazolja vissza, hogy kiemelkedőt alkottak a saját területükön. Egészen biztos vagyok abban, hogy ez egy elkötelezett, céltudatos vezető nélkül nehezen lett volna kivitelezhető. Erről kérdeztem Juhász Attilát, a vállalkozás tulajdonos ügyvezető igazgatóját, aki az Újház Zrt. igazgatóságának az elnöki tisztségét is betölti.

Szívből gratulálok, hogy a 2022-es évben Önt választották meg az Év cégvezetőjének és üzleti példaképének, így Ön kapta meg a Leader of The Year megtisztelő címet. Milyen vezetői tulajdonságok kellettek ahhoz, hogy a szakmai pályafutását egy ilyen különleges díjjal ismerjék el?

– Több mint öt éve vagyok tagja a Bizalmi Kör Üzleti Klubnak, amely számos kiemelkedő első számú cégvezetőnek biztosít fórumot a kapcsolatteremtésre, valamint a tapasztalatmegosztásra. Ennek a klubnak a szervezésében indult el ősszel egy kampány, amelyben egy több hétig tartó kiválasztási folyamat alatt vizsgálták a vezetők stratégia alkotóképességét, a vállalkozói gondolkodásmódot, az innovációt, a csapatszellemet, a digitalizációt, valamint az érintett vezető személyes márkáját. Nagyon megtisztelő volt, hogy ezen tulajdonságok alapján a független, különlegesen magas szintű szakmai zsűri úgy döntött, hogy erre a díjra személyem a legméltóbb a több száz kiváló cégvezető közül. Számos elismerésben részesültem már a korábbi években, de bevallom, egyik sem érintett meg annyira, mint ez a díj, hiszen vezetőként rendkívül kevés olyan objektív visszacsatolást kapunk, ami ennyire széles nézőpontból vizsgálja a vezetői tulajdonságokat. Nagyon hálás vagyok a munkatársaimnak, akik több mint 25 éve támogatnak az üzleti céljaim megvalósításában, egészen biztos vagyok abban, hogy nélkülük ezt nem tudtam volna elérni.

Önnek ítélték oda tavaly A jobb vezetők, jobb világ díjat is, kérem, ossza meg velünk, hogy ez az elismerés minek volt köszönhető?

– A Jobb vezetők, jobb világ díj azért volt a szívemhez különösen közel álló, mert erre a munkatársaim titokban a hátam mögött neveztek be, és írtak meg a tudomásom nélkül egy terjedelmes pályázati anyagot. Ez a tény különlegesen felértékelte számomra az elismerést, amelyet annak a felsővezetőnek ítélnek oda, aki a pozíciója kiemelkedő betöltése mellett aktív a társadalmi szerepvállalásban, és tevőlegesen is hozzájárul ahhoz, hogy jobb legyen a világ. Nagyon megérintett, hogy a kollégáim, és a zsűri is méltónak találta a személyemet ennek a díjnak az odaítélésére. Az egyik legfontosabb vállalati alapértékünk a megbecsülés, érzékenyek vagyunk a szűkebb és tágabb környezetünk jólétére, küldetésünknek érezzük, hogy segítsük az arra leginkább rászorulókat. Számos példát fel tudnék erre sorolni, azt gondolom, hogy a tavalyi évben az egyik legmeghatározóbb ilyen jellegű megmozdulásunk az volt, hogy február végén az ukrajnai konfliktus kitörése után néhány nappal létrehoztunk Gödön a Pesti úti raktárunkban egy adománygyűjtő központot, ahova több kamionnyi felajánlás érkezett elsősorban környékbeli magánszemélyektől és szervezetektől jellemzően tartós élelmiszerek, tisztálkodási anyagok, és ruházat formájában. Ezt a megmozdulásunkat az tette igazán egyedivé, hogy a görögkatolikus egyház segítségével egy bonyolult adományozási eljárás során közvetlenül Kárpátaljára, Göd testvértelepülésére, Makkosjánosiba tudtuk kijuttatni a segélyszállítmányokat, ahol több alkalommal voltam jómagam is az elmúlt hónapokban. Végtelenül megható volt látni, hogy mennyi jószándékú, önzetlen honfitársunk van a régiónkban, és mennyire egy emberként mozdultak meg egy nemes cél érdekében.

Teljesítményükkel és emberi helytállásukkal a mércét nagyon magasra helyezték. Mit várnak 2023-tól, milyen célokat tűztek ki maguk elé? 

– Azt gondolom, hogy az elszálló energiaárak, az infláció, valamint a magas banki hitelkamatok miatt általánosan csökkeni fog az építőipar teljesítménye. Ezt abban az esetben lehet mérsékelni, amennyiben az állam valamilyen ösztönző programmal támogatja a beruházásokat. Ilyen lehet például egy kamattámogatott építési hitelkonstrukció, amelynek kamata nem haladja meg az 5%-os szintet, vagy az otthonfelújítási támogatások újraindítása. A munkatársaimnak azt szoktam mondani, hogy vannak olyan körülmények, amelyre mi nem fogunk tudni hatással lenni, ezért koncentráljunk arra, ami rajtunk múlik. Ilyen például a szolgáltatásaink bővítése, az ügyfélélmény növelése, valamint az új értékesítési csatornák és a termékválaszték bővítése. Mi minden területen fejlesztéséket tervezünk, amelynek az egyik legmeghatározóbb eleme egy új gödi építőanyag-áruház megnyitása lesz, amelyet idén tavaszra tervezünk, így a célunk idén, hasonlóan a korábbi évekhez, a növekedés fenntartása lesz.

A szerk.

Még szintén érdekelheti...