rendőrség

A belügyminiszter hősi halottá nyilvánította a halálra késelt rendőrt

Három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy támadó. Egyikük belehalt a sérüléseibe. A támadót elfogták. Rendőrautókra tett gyászszalaggal és a rendőrségi épületekre kihelyezett fekete zászlókkal tisztelegnek megölt társuk helytállása előtt a rendőrök – közölte a police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába csütörtökön 22 óra után érkezett bejelentés arról, hogy Budapest XI. kerületében – egy Lecke utcai társasházban – egy ott lakó férfi az egyik szomszéd lakás ajtaját beszakította, és be akar jutni az ingatlanba – olvasható a közleményben.

A megerősített létszámban kiérkező rendőrök a férfit intézkedés alá vonták, de ő az egyenruhásokra támadt. A támadó egy késsel három rendőrt megszúrt, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövést követően lábon lőtte, és elfogták.

A mentőszolgálat munkatársai a három sérült rendőrt, illetve a lábon lőtt támadót kórházba vitték. Az egyik rendőr, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette.

Pintér Sándor belügyminiszter az elhunyt Baumann Péter r. főtörzsőrmestert hősi halottá nyilvánította, és soron kívül előléptette rendőr főhadnaggyá. 

Fotó: Béres Attila, forrás: godihirnok.hu

Még szintén érdekelheti...