időjárás

Akkora szél jön, hogy több vármegyére is kiadták a figyelmeztetést

Noha kedden napos, felhős idő valószínű, lehetségesek hózáporok a magasabb tájakon. Öt vármegyére figyelmeztetést is kiadott a meteorológiai szolgálat – emeli ki az index.hu.

Változóan napos, felhős idő várható kedden egy hidegfront hatására, a felhőátvonulásokból elszórtan lehet futó záporokra, a magasabb tájakon hózáporok kialakulására számítani – írja az Időkép.

A prognózis szerint sokfelé erős, főként a Dunántúlon pedig viharos lesz az északnyugati szél. A hajnal ugyanakkor enyhébb lesz, kora délután 4 és 9 fok közti időre van kilátás.

Az orvosmeteorológia szerint kedden hidegfronti hatás terheli szervezetünket, így gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás, a rossz közérzet és fejfájás, amit a többfelé erős, viharos szél tovább fokozhat, valamint emiatt alacsonyabb lesz a hő- és komfortérzet, nyugtalanság, ingerültség jelentkezhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint öt vármegyében figyelmeztetés van érvényben széllökés miatt. Az érintett helyszíneken a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 kilométer per órát. Ezek a vármegyék a következők:

  • Fejér vármegye,
  • Győr-Moson-Sopron vármegye,
  • Komárom-Esztergom vármegye,
  • Tolna vármegye,
  • Veszprém vármegye.

Még szintén érdekelheti...