Környezetvédelem

Medvére vadásztak az ovisok Dunakeszin

Macivadászattal egybekötött vezetett sétát tartott a Játszóház Tagóvoda és a Meseház Tagóvoda nagycsoportosainak február 2-án, a vizes élőhelyek világnapján Kerekes Dóra, a Révész István Helytörténeti Gyűjtemény vezetője és Nyíri Márton környezetvédelemért felelős alpolgármester.

A mintegy 100 gyermek öt medvével találkozott a tavaly rehabilitált Kiscsurgó-völgyben. Mindenki épségben megúszta a kirándulást és még tanulhattak is néhány érdekességet.

Mint Nyíri Márton alpolgármester hangsúlyozta, a vizes élőhelyek, így a Kiscsurgó-völgy is nagy jelentőséggel bír, hiszen kis „tavaival” fontos csapadékgyűjtő terület. A völgyet – a rendbetétel előtt – illegális hulladéklerakóként használták néhányan, így az önkéntes köztisztasági napok állandó helyszíne volt. Autógumiktól, festékes dobozoktól, építési hulladékoktól, betontörmelékektől kellett időről-időre megszabadítani a területet, most viszont már ékessége Dunakeszinek. Sétákat, madármegfigyeléseket, alternatív környezetismeret órákat tarthatunk itt, de romantikus séták helyszíne is lehet, ahol a szerelmesek a régi strand kovácsoltvas kapuján lakattal jelképezhetik összetartozásukat. Ezzel Dunakeszi is felkerült a szerelmesek térképére.

Na de a mackók! A gyerekek vidám hangjára mind az öt medve „előbújt”, és – mivel meglátták árnyékukat – félő, hogy még hosszú lesz a hűvös idő. A sikeres medvevadászatért jutalom is járt, minden részt vevő gyermek kapott 1-1 kiscsomag gumimacit.

Szeredi Helga

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...