Sport

Értékes magyar ezüstérem cselgáncsban az olimpiai kvalifikációs versenyen

Varsóban rendezték meg a hétvégén a European Open következő állomását, amelyről a VSD felnőtt magyar bajnok cselgáncsozója, Pongrácz Bence második helyezéssel tért haza.

A huszonhárom esztendős Pongrácz Bence pályafutásának eddigi legnagyobb sikerét érte el, miután a második helyen végzett a varsói European Openen. A VSD felnőtt magyar bajnok cselgáncsozója ugyanis a nemzetközi mezőnyben eddig egy Európa-kupa-bronzérmet nyert – írja a judoinfo.hu

Pongrácz Bence ezüstérme mellett a férfiak mezőnyében Szeredás Botond (66 kg, Nippon Sport JC) az ötödik, míg Feczkó Csanád (60 kg, Nippon Sport JC) és Nerpel Gergely (90 kg, TFSE) egyaránt a hetedik helyen végzett.

Az olimpiai kvalifikációs sorozat hétvégén folytatódik a taskenti Grand Slam-tornával. Üzbegisztánba a tervek szerint a magyar válogatott tagjai is elutaznak.

Pongrácz Bence eredménysora a varsói European Openen

66 kg. 1. forduló: Pongrácz Bence–Sztanyiszlav Szemkov (ukrán) aranyponttal 10–0. 2. forduló: Pongrácz–Munisz Havszavi (szaúdi) 10–0. 3. forduló: Pongrácz–Almasz Galimov (kazah) aranyponttal, intéssel 10–0. negyeddöntő: Pongrácz–Michael Fryer (brit) 10–0. elődöntő: Pongrácz–Samuel Hall (brit) 10–0. döntő: Pongrácz–Driss Masson Jbilou (francia) 0–7

Forrás: judoinfo.hu

Még szintén érdekelheti...