Kultúra

Dunakeszi Nyár! Színes színházi és nívós zenei programok a Katonadombon

Már elkezdődött a jegyértékesítés a Dunakeszi Teátrum augusztus elején induló nyári programsorozatára. Dióssi Csaba polgármester és Petneházy Balázs, a Dunakeszi Teátrum igazgatója hétfő délelőtt közös sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a Dunakeszi Nyár program keretében színes színházi előadásokkal és nívós zenei programokkal várják a közönséget a Katonadombon.

A város polgármestere elmondta, hogy nagyon nagy öröm, hogy Dunakeszin ilyen pezsgő a kulturális élet, köszönhetően a 13 évvel ezelőtt megalakult Dunakeszi Programirodának is. Az elmúlt években pedig sokat tett ehhez hozzá az idén 40. születésnapját ünneplő Dunakeszi Szimfonikus Zenekar, a 2017 óta a városban működő Dunakeszi Teátrum és valamennyi helyi művészeti csoport is. „Ezúton is boldog születésnapot kívánok a szimfonikus zenekarnak!” – gratulált a népszerű együttesnek Dióssi Csaba.

Petneházy Balázs és Dióssi Csaba

Petneházy Balázs, a Dunakeszi Teátrum igazgatója elmondta: a Teátrum folyamatos és kitartó munkájának, valamint a támogató partnerek, kifejezetten Dunakeszi Város Önkormányzata és a Kulturális és Innovációs Minisztérium pozitív hozzáállásának és támogatásának köszönhetően, a tavalyi évben sikerült elindítani a szabadtéri kulturális programsorozatukat. A sikeres kezdésnek köszönhetően 2023-ban ismét megrendezik a programsorozatukat a Katonadombon.

„A sorozat keretében a Teátrum olyan minőségi kulturális fellépőkkel várja a közönséget, mint például az idén 10 éves jubileumát ünneplő Bagossy Brothers Company. Közkívánatra érkezik az országos sikernek örvendő Fórum Színház a Feleség negyvennél kezdődik című házasságjavító komédiája, amely a kőszínházban, a József Attila Művelődési Központban óriási telt házas sikert aratott. Nagy örömünkre sikerül elhoznunk a Pannon Várszínház Pál utcai fiúk zenés játékát és az ExperiDance Tánctársulat OMEGA musicalét Gyöngyhajú lány balladája címmel. A családok, a gyerekek számára Halász Judit Csiribiri című örök érvényű dalokat tartalmazó műsorával készülünk” – árulta el Petneházy Balázs.

Kiemelte, hogy Dunakeszi lakossága számára – alkalmazkodva a várost irányító önkormányzat törekvéseihez – az itt élőknek 5 %-os kedvezményt biztosítanak. A kedvezményes jegyvásárlás a VOKE József Attila Művelődési Központban lévő helyi jegyirodájukban érhető el. Természetesen online továbbra is lehetőség van a jegyvásárlásra a Dunakeszi Teátrum weboldalán, a jegy.hu-n. Továbbá az Interticket országos jegyiroda hálózatában.

„Én magam is rendszeresen járok az előadásokra, így hitelesen mondhatom, hogy nagyszerű előadásokat hoz a Teátrum a városunkba. Éljenek a lehetőséggel, hogy ezeket a nagyszerű előadásokat helybe hozza a színház!” – zárta a gondolatait a polgármester.

B. Szentmártoni

Fotó: KesziPress

Címlap: Bagossy Brothers Company/kultura.hu

Még szintén érdekelheti...