fejlesztés

Megújult a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola sportudvara

Február 27-én délelőtt a lakótelep örömteli zsibongásra figyelt föl, amikor egyszerre legalább 100 különböző korú, mozgásra kiéhezett iskolás rohanta meg a sportudvaron felállított játszószereket. A gyerekek kitörő örömmel, érthető kíváncsisággal és látható élvezettel ismerkedtek az újfajta játékokkal, mindent ki akartak próbálni azonnal, ahogy az életrevaló gyerekektől el is várható.

Mi is történik itt valójában?- kérdeztük Tóth Zoltán igazgatóhelyettes úrtól.
– Még tavaly ősszel adtunk be pályázatot a sportudvarunk játékainak és sporteszközeinek cseréjére, valamint iskolánk tárolási lehetőségeinek bővítésére a Pest Megyei Önkormányzathoz. A pályázatunk sikeres lett, iskolánk a korszerűsítésre 17,8 millió forint támogatást kapott.

A mai napon Dióssi Csaba polgármester úr, Kárpáti Zoltánné igazgató asszony és Seltenreich József megyei közgyűlési képviselő nyitották meg a megújult létesítményt, és adták át az iskola tanulóinak. Ebből az összegből vadonatúj mászóvár, hinta, egyensúlyozó pálya, mókuskerék, mérleghinta, nyújtó és több más sporteszköz szakszerű beépítése történt meg. Örömünkre ezekhez a játszóeszközökhöz hozzátartozik a szükséges ütéscsillapító gumiburkolat is.

A beruházás során lecseréltük a korábbi rozoga faépítményű kerékpártárolót, aminek a helyén most beton alapon fémtető és kengyeles kerékpárbeállók találhatók, valamint a tornatermi bejárathoz is kialakítottunk egy kerékpártárolót, amely a délutáni edzésre érkezők számára hasznos. A pályázati összegből ezen kívül épült még egy 30 m2-es tároló, ahová a kültéri sporteszközöket tudják elzárni.

Jókor történt ez a felújítás, hiszen a korábbi, közel 30 éves udvari játszóeszközök elbontásakor nem kellett erőlködnie a gépnek, egyes elemek szinte érintésre dőltek, a faanyaguk korhadt volt.

Köszönetet mondunk a Pest Megyei Önkormányzat támogatásáért és a pályázat összeállításában résztvevőknek. A pályázatírásban és annak előkészítésében nagy segítségünkre volt Seltenreich József sportban jártas szakértelme, akivel folyamatosan egyeztettünk, továbbá bevontunk az előkészítésbe kivitelező vállalkozásokat is, hogy szakmailag kifogástalan pályázatot nyújthassunk be. Így értük el, hogy „nem volt rés a pajzson”, minden egyes forint szükségességét alá tudtuk támasztani.

Windhager Károly

Még szintén érdekelheti...