Egyház

Hivatalos! Ferenc pápa április 28-án érkezik Magyarországra

Ferenc pápa április 28. és április 30. között Magyarországra látogat – jelentette be hétfő délelőtt a Vatikán. Novák Katalin Facebook-bejegyzésében a szentszéki bejelentésre reagálva azt írta: “Szeretettel várjuk a Szentatyát!”

Örömmel értesültem arról, hogy Ferenc pápa hivatalosan is elfogadta a meghívásomat, és április 28-30. között Magyarországra látogat

– közölte a köztársasági elnök üzenetét a Sándor-palota hétfőn az MTI-vel. Erdő Péter bíboros közleményében azt írja, szeretettel várjuk a hazai és a határon túli papokat és hívőket, zarándokokat. A bíboros reményét fejezte ki, hogy a találkozás Szent Péter utódjával döntő lépés lesz azon az úton, amelyen együtt járunk Krisztus felé.

A katolikus.hu-n közölt program szerint a pápát magyarországi látogatásán Novák Katalin ünnepélyesen fogadja a Sándor-palota előtti téren pénteken, majd a szentatya udvariassági látogatást tesz a köztársasági elnöknél a Sándor-palotában. Ezt követően találkozik a miniszterelnökkel, majd az állami hatóságok, a társadalmi élet és a diplomáciai testület képviselőivel a Karmelita kolostor épületében, az eseményen a pápa beszédet is mond.

A pápa péntek délután találkozik püspökökkel, papokkal, diakónusokkal, szerzetesekkel, papnövendékekkel és lelkipásztori munkatársakkal a Szent István-bazilikában, ahol szintén beszédet mond. Ferenc pápa szombaton a többi között találkozik szegényekkel és menekültekkel az Árpád-házi Szent Erzsébet templomban, fiatalokkal a Papp László Sportarénában, és mindkét helyszínen beszédet mond. Vasárnap délelőtt szentmisét tart a Kossuth Lajos téren, és találkozik például az egyetemi és kulturális élet képviselőivel. A pápa hivatalos búcsúztatása a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren lesz vasárnap késő délután.

Forrás: vasarnap.hu

A címlapképen Ferenc pápa az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjén. Fotó: Szennyes Krisztián/Vasarnap.hu

Még szintén érdekelheti...