Sport

Tollaslaba: HIVATALOS! Sándorházi Vivien ott lesz az Európa Játékokon!

Vivi, a VS Dunakeszi versenyzője nagyszerű játékkal a legjobb 8 közé jutott a lengyelországi Tarnów-ban rendezett ORLEN Polish Open Világkupán és ezzel az eredménnyel kivívta magának az indulási jogot a júniusban kezdődő, Lengyelországban megrendezésre kerülő 2023-as Európa Játékokra.

Az Európa Játékokat a lengyelországi Krakkóban rendezik 2023. június 21. és július 2. között. A tollaslabdaversenynek a Krakkótól mintegy 80 km-re keletre fekvő Tarnow ad otthont június 26. és július 2. között. 

Vivinek két nagy magyar ellenfele volt, Gonda Daniella, aki nem indult ezen a versenyen, így Kőrösi Ágit kellett megelőzni a pontok tekintetében. Már a verseny előtt tudható volt, hogy ha Vivi egy körrel előrébb végez, akkor megelőzi Ágit, ha ugyanott végeznek, akkor Ági jut ki. Mindketten sikerrel vették első körös meccsüket, majd Ági vereséget szenvedett a 8 közé kerülésért. Vivi úgy állt fel a pályára, hogy ha nyer, akkor kijutott. A végletekig kiélezett 3 szettes mérkőzésen, közel egy órás meccsen, a harmadik szettet a sírból visszahozva fordított, és jutott be a 8 közé, ezzel kiérdemelve a kvalifikációt is. A 8 között az első helyen kiemelt szingapúri lány állította meg, aki később a versenyt is megnyerte.

Az olimpiai kvótaszerzés miatt ez egy nagyon fontos mérföldkő, hiszen a verseny már az olimpiai kvalifikációs időszakban kerül megrendezésre, mely a 2024-es párizsi olimpia kvalifikációs eseményként is szolgál.

Gratulálunk Vivinek és edzőjének, Tóth Henriknek!
Somfai Krisztina

Még szintén érdekelheti...