fejlesztés

Négy csoportszobával bővül a dunakeszi Napsugár Bölcsőde

Dunakeszi alagi városnegyedében a néhány éve megnyitott modern Napsugár Bölcsőde az önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően újabb négy csoportszobával bővül, melyet a kivitelező Struktor Építőipari és Szolgáltató Kft. május végén ad át a városi önkormányzatnak.

Lapunk megkeresésére Tallér Róbert ügyvezető igazgató elmondta, hogy a beruházó önkormányzat szakmai igénye alapján a korszerű épület kialakítása és felszereltsége teljes mértékben megfelel az óvodapedagógusuk elvárásainak, biztosítja a gyermekek igényes kiszolgálását. Az épületben a nevelőknek pihenőszobát és öltözőt is építettek.

Mind a négy csoportszobához tartozik egy fürdőszoba, a gyermekeket elkísérő szülők részére akadálymentesített WC-t is építettek. A színes álmennyezettel díszített szobák a hangulatos teraszra nyílnak.

A napelemek telepítésével csökkentik az energiaköltségeket – mondta a kivitelező cég vezetője, aki bemutatta a hatalmas játszóteret is, melyre már kihelyezték a színes játszóbútorokat is. A kertészek  javában parkosítják a területet és a környezetét.

 “Ahogy az első ütemnél is, most is nagyon gazdag eszközparkkal rendelkezik majd ez a bölcsőde is. Nemcsak az alapjátékok, hanem változatos készségfejlesztő eszközök és játékok állnak rendelkezésre. Minden adott a magas színvonalú ellátáshoz: tornaszoba, fejlesztő szobák. A fejlesztőkészletet pedig még tovább bővítjük” – erről Szabóné Ónodi Valéria, a DÓHSZK vezetője nyilatkozott a dunakeszipost.hu-nak, aki hozzátette: a plusz 4 csoportszoba jóvoltából újabb 56 bölcsődei férőhely várja a dunakeszi gyerekeket a Napsugár Bölcsődében. Az újabb fejlesztésnek köszönhetően szeptembertől Dunakeszin összesen 322 kisgyermeknek tudnak helyet biztosítani.

(Vetési)

Fotó: KesziPress

***

Projektazonosító: VEKOP-6.1.1-21-2021-00003. Projekt címe: Dunakeszi Napsugár Bölcsőde bővítése.

Támogatási összeg: 879.543.360 Ft-, amelyet az önkormányzat mintegy 160.000.000 Forinttal egészít ki. A fejlesztés az Európai Unió és a Magyar Kormány támogatásával valósul meg a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretében.

Még szintén érdekelheti...