fejlesztés

Épül az új víztorony

Mint arról a lapunkban is beszámoltunk, Dunakeszi alagi városnegyedében, a Toldi utca – Határ utca találkozásánál elkezdődött az új víztorony építése, amely jelentős mértékben járul hozzá a tóvárosban, a Toldi-dombliget lakópark és az Alagligeti lakóparkban lévő háztartások zavartalan vízellátásához.

A fejlesztésnek köszönhetően kétezernél is több háztartás vízellátása válik teljessé. Sipos Dávid alpolgármester arról tájékoztatta a helyi sajtót, hogy a beruházás annak a nagy volumenű projektnek a része, melyet DMRV ZRT. a Széchenyi 2020 program keretében több mint 15 milliárd forintból valósít meg a Dunakanyar több településén.

A tervek szerint 2024-re készül el az új építmény az alpolgármester, aki egyben a körzet önkormányzati képviselője, azt is elmondta, hogy a beruházás kivitelezése – a Szent Imre téren található víztoronytól a Határ útig terjedő szakaszon – az új vízvezeték kiépítésének munkálataival kezdődött. A beruházás leglátványosabb eleme a víztorony építése, melyen a szakemberek már javában dolgoznak a Toldi utcában.

Dunakeszi Polgár

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...