fejlesztés

Épül a diáknegyedet ellátó fűtővezeték

Látványos munka folyik Dunakeszin, a Fő úton, a Magyarság Sportpályától Budapest irányába. Épül a távhővezeték a Dunakeszi Diáknegyedhez (DDN). A beruházás már 2022-ben elkezdődött a DDN telkén belül, ahol a hőközpontok és a csatlakozási pont is kiépült.

„A telken kívüli munkákkal most jutottunk ki a 2-es főútig, a Klapka utcától sajtolással hoztuk át a csöveket a vasúti töltés alatt, majd átvezettük a Magyarság Sporttelepen a sportpálya mentén. A kész szakaszokon már a terület helyreállításán dolgozunk. A 2-es főút mentén egészen a Bárdos Lajos Általános Iskoláig felbontjuk a járdát az új vezeték fektetése miatt, mely elkészülte után a Város új járdát épít ki teljes hosszban. A 2-es főút alatti átvezetésnél a csővezeték már meglévő csatornába lesz befűzve, így nem lesz szükség útlezárásra” – kezdett bele a részletekbe Havas Levente, a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. főmérnöke.

A nyomvonal kijelölésénél fontos szempont volt, hogy a beruházás a lehető legkisebb mértékben zavarja az autós forgalmat. „A Dunakeszi Diáknegyed akkora komplexum, hogy a legköltséghatékonyabb módon a távhőszolgáltatással tudjuk biztosítani a hőellátását.” – mondta Dióssi Csaba polgármester. Fákat is érint a munka, de mint megtudtuk, azokat állagmegóvással átültették, az út menti vaskorlátot megszűntetik és a tereprendezés után visszaültetve egy sokkal rendezettebb környezet alakul ki. A beruházás következményeként a járda is teljes hosszban megújul! A munkálatok az Aradi vértanúk terét is érintik, ahol a távhőberuházás végén egy pihenőparkot, hangulatos sétányt alakít ki az önkormányzat.

Az Aradi vértanúk terét elhagyva, a vezetéket a Nap utca alatt a Barátság útja 45. számig kell kiépíteni, hogy ott becsatlakozhasson a lakótelepet ellátó távvezetékbe. Ezen a szakaszon szükség lesz félpályás útfelbontásra. Mint Havas Levente hangsúlyozta, igyekeznek minél kevesebb terhet róni a lakosságra, ezért többek között a kivitelező feladata a zajmérés a lakóingatlanok környezetében a munkavégzés ideje alatt. A tervek szerint négy hónapon belül a munkák nagy része véget ér.

Dunakanyar Régió/Szeredi Helga

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...