közélet

Lengyelországi lovas zarándoklat a békéért

Böjte Csaba Lengyelországból indult lovas zarándoklat élménybeszámolója meghitt, ünnepi hangulatban telt a Szentendrei-szigeten lévő Pócsmegyer egyik éttermében. A közel hatszáz kilométeres, két hétig tartó lovas zarándoklat Murányi Sándor Olivér, író vezetésével Lengyelországból indult a pápa tiszteletére.

– Imádkozzunk hangosan, hogy hallgassanak el a fegyverek, és kezdődjön el a reményt jelentő, békét hozó őszinte párbeszéd e földön! Istennek legyen hála a lengyelországi Fekete Madonnától, a Ferenc pápát fogadó Budapestre vezető lovas zarándoklat sikeresen lezárult! Köszönet és hála, amiért a csapat a pápai zászlót magasba emelve hosszan lovagolt Lengyelországon, Csehországon, Szlovákián és Magyarországon keresztül, hogy meghívják az ott élő embereket az április 30-ai szentmisére, melyet Ferenc pápa mutatott be Budapesten! A közel hatszáz kilométeres zarándokút bátor, jól felkészült vezetők nélkül nem sikerülhetett volna! – részletezte a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója, Böjte Atya.

Nagy tisztelettel köszöntötték a több mint hatszáz kilométert lovagló zarándokokat a Szentendrei-szigeten, Pócsmegyer helyiségben, a Pázsit-tó Étterem udvarán. Ferenc pápa budapesti látogatására lengyel, cseh és szlovák testvéreinket invitáló lovas zarándokainak hosszú útjukat május elsején a Normafa területén található Szent Anna-réten Csaba testvér által bemutatott szentmisével zárták.

Még szintén érdekelheti...