Sport

A magyar férfi jégkorong-válogatott remekül helytállt a 27-szeres világbajnok Kanada ellen

Az EUROVIT Hokitavasz csúcseseményeként 2023. május 9-én a magyar férfi jégkorong-válogatott hazai csúcsot jelentő 14 756 néző előtt fogadta az MVM Dome-ban Budapesten a 9-szeres olimpiai bajnok, 27-szeres világbajnok – a soraiban most is számos NHL győztes játékost tudó – kanadai férfi hokiválogatottat.

A mindkét csapat számára a 2023. május 12-18. között a finnországi Tamperében és a lettországi Rigában rendezendő IIHF jégkorong-világbajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzést jelentő találkozón a magyar válogatott – az összecsapás első gólját is megszerezve – végig helytállt, a kiváló meccsen azonban végül Kanada nyert 5:2-re.

Legutóbb 2016-ban járt Magyarországon, akkor az Európában játszó kanadaiakból álló kanadai együttes, amikor szintén a mieink szerezték meg a vezetést, végül az ellenfél 5-1-re nyert.

A magyar jégkorong-válogatott az elit világbajnokságon, május 13-án Dánia ellen kezdi meg a szereplését, majd sorrendben a következő válogatottak következnek: május 14. – Egyesült Államok, május 16. – Franciaország, május 18. – Svédország, május 19. – Finnország, május 21. – Németország, május 22. – Ausztria.

Kép és szöveg: Tóta Krisztián/Dunakanyar Régió

Még szintén érdekelheti...