Nyár 2023

Dunakeszin is beindul a strandszezon

Stégek, kutyás strand, rend és tisztaság mind, mind a strandélményt szolgálják.

Június 1-jén hivatalosan is indul a strandszezon, így a dunakeszi szabadstrandon is fellendül az élet. Már az elmúlt napokban is éreztük a meleg hatását, a Duna vonzerejét, de a nyár még csak most indul igazán. Néhány írott és íratlan szabályt azonban érdemes betatrani, hogy mindenki számára kellemesen teljenek a szabadstrandon eltöltött percek, órák.

Dunakeszi Város Önkormányzata az elmúlt években folyamatosan fejlesztette a 2016-ban megvásárolt területet, ahol a kutyával érkezők számára is rendben tart egy partszakaszt. Így kérjük, az előző évben meghozott szabályt idén is betartani szíveskedjenek a látogatók, kutyával a sétányon és a szabadstrand felső szakaszán sétálni, tartózkodni, fürdőzni a biztonságot és nyugalmat szem előtt tartva nem lehet. A kutyussal érkezők számára az alsó partszakasz lett elkülönítve, amely mellett büfé is üzemel, hogy négylábú kedvencünkkel is igazán élvezhető legyen a strandolás, kikapcsolódás. 

A napozóstégek a pihenést, napozást szolgálják, arról vízbe ugrálni tilos és balesetveszélyes. Erre a helyszínen kihelyezett tábla is felhívja a figyelmet. Kérünk mindenkit, a saját biztonsága érdekében rendeltetésszerűen használja a stégeket.

A strandőrség idén is vigyáz a rendre és a tisztaságra a napközbeni órákban, kérjük, a szabályok betartásával segítsék munkájukat. A strandőrök a helyszínen hétköznaponként 9.00 és 20.00 óra között, hétvégén és ünnepnapokon 9.00 és 15.00 óra között megtalálhatók. Probléma, baleset, észrevétel esetén bátran kereshetők.

Kellemes nyarat kívánunk mindenkinek!

Fotó: KesziPress (archív felvételek)

Még szintén érdekelheti...