Sport

Harmadszor is a Fazekas iskola hódította el a vándorkupát

Dunakeszi öt általános iskolája közül négy vett részt a városi dzsúdóbajnokság döntőjében, ahová a közel ötszáz dzsúdózó fiatal közül 72 fő jutott be a háziversenyek eredményei alapján. A díjátadón beszédet mondó Erdész Zoltán alpolgármester örömét fejezte ki, hogy hagyománnyá vált a sportesemény, melynek a végén immár harmadszor is a Fazekas iskola emelhette magasba a győztest megillető vándorkupát.

– Nagyon örülünk, hogy most már hagyománnyá vált ez városi dzsúdóverseny, melyen az általános iskolás gyerekek évről évre számot adhatnak az edzéseken megismert és megtanult fogásokról, és egy kicsit belekóstolnak a verseny világába is – mondta a díjátadó után Erdész Zoltán alpolgármester, aki szerint a program – érzékelve a verseny hangulatát – nagy élmény volt a felkészítő edzőknek, a pedagógusoknak és a szülőknek is.

A díjak és az oklevelek átadásában közreműködött Temesvári István, a VS Dunakeszi elnöke is, aki örömmel nyilatkozott lapunknak.

A közkedvelt sportvezető elmondta, hogy a 22 szakosztállyal és 26 sportággal működő VSD egyik legeredményesebb szakosztálya a Dobos Gábor és Dobos Bernadett vezette dzsúdószakosztály.

 – Nekik köszönhetően nemcsak a versenyeken, hanem az iskolai programban is nagy szerepet tölt be a dzsúdószakosztály. Dobos Gáborék aktivitása, a sportág iránti rajongása érződik az elért eredményekben, az iskolai dzsúdóoktatás népszerűségében is. Jól érzékelhető a folyamatos fejlődés.

Az eredményes utánpótlás-nevelés szép példája, hogy fiataljaink között több korosztályos magyar bajnok is van, de említhetem a diákolimpiákat, ahol ugyancsak kimagasló teljesítménnyel büszkélkedhetnek a dzsúdósaink. Az pedig különös büszkeséggel és reménnyel tölt el bennünket, hogy az ígéretes jövő előtt álló Pongrácz Bence ott lehet a párizsi olimpián. Erre minden esélye megvan, bízunk benne, hogy bekerül a magyar válogatott utazó csapatába – hallhattuk Temesvári Istvántól, aki méltán büszke az egyesület sportolóira és szakembereire, akik teljesítményének köszönhetően minap vehette át a Sportegyesületek Országos Szövetségének éves közgyűlésén a VSD teljesítményét elismerő díjat.

Dobos Gábor vezetőedző értékelését azzal kezdte, hogy Dióssi Csaba polgármester felkérésére kezdték el a dzsúdó oktatását a város öt általános iskolájában a negyedik osztályos évfolyam tanulói körében.

-Közel ötszáz fiatal vesz részt a programban, akik közül a házi versenyek után 72 kis dzsúdós jutott be a városi döntőbe, akik nagyon izgalmas, azt is mondhatom, hogy látványos mérkőzéseken döntötték el, hogy korosztályonként ki a legjobb. A mai városi döntőn négy iskolából érkezett lányok és fiúk léptek tatamira. A verseny értékét jól jelzi, hogy a megnyitón, Seltenreich József, Dunakeszi sportigazgatója köszöntötte a fiatalokat, a díjátadót pedig megtisztelte Erdész Zoltán alpolgármester úr és Temesvári István, a VSD elnöke is.

Az izgalmas mérkőzésekhez hasonló volt az eredményhirdetés is, hiszen a műsorközlő Dobos Bernadett előbb az egyéni helyezetteket szólította a dobogóra, majd a végén óriási üdvrivalgástól volt hangos a Magyarság Sportcsarnoka, amikor bejelentette, hogy immár harmadik alkalommal is a Fazekas iskola nyerte el a vándorkupát. Második helyen a Bárdos iskola, a dobogó harmadik fokára a Kőrösi iskola állhatott fel, míg a negyedik helyen a Széchenyi iskola csapata végzett.

Vetési Imre

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...