aktuális

Új víztorony biztosítja Dunakeszi zavartalan vízellátását

Nem mindennapi látványosság a városban épülő 40 méter magas, 500 köbméteres új víztorony felállítása, melyet a lakosság részéről is jelentős érdeklődés kísér. A helyszínen Dióssi Csabát kérdeztük a fejlesztésről.

Polgármester úr, a Toldi utca és a Határ utca találkozásánál épített víztorony milyen hatással lesz Dunakeszi biztonságos vízellátására?


A korábbi, még 2006 előtti lakóparképítéseket támogató önkormányzati döntéseket követően betelepültek a lakóparkok. A gondot az okozta, hogy az eredetileg tervezetthez képest több lakás épült, jóval nagyobb a fogyasztás, mint amire eleinte tervezték. Ezt a helyzetet kellett kezelni. A DMRV Zrt. nagyon rugalmas volt ebben, hogy megterveztették az új víztornyot és a kivitelezés költségére is eredményesen pályáztak. A beruházás területe önkormányzati tulajdonban van, amit biztosítottunk a fejlesztés megvalósításához.

Ez egy 500 köbméter kapacitású víztorony, amelynek eredményeként minden bizonnyal rendben lesz a központi víznyomás.

Azt nem tudom megmondani, hogy az épületeken belül milyen a hálózatok vízáteresztőképessége. A DMRV Zrt. teljes mértékben együttműködő partner volt a műszaki probléma megoldásában.

Ezek szerint az egykori ingatlanfejlesztők „túlteljesítették” magukat, a tervezettnél jóval több lakás épült?

Igen. Ez befolyásolhatja a víznyomást, de az biztos, hogy a központi vízellátás rendben lesz.

A most megvalósított fejlesztésen kívül várható még hasonló beruházás a városban?

A vízellátás szempontjából nem. Abban viszont eltökéltek voltunk és vagyunk, hogy 2006 óta a fejlesztéseket a meglévő területekre koncentráljuk, a minőségi ellátásra helyezzük a fő hangsúlyt, nem támogatjuk a lakosságszám növekedését, az új lakóparkok építését.

Vetési Imre

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...