fejlesztés

Félpályás útlezárás hétfőtől Dunakeszin – Újabb szakaszon épül a Diáknegyed távhővezeték-hálózata

Az Aradi vértanúk tere után a Nap utcán folytatódik a Dunakeszi Diáknegyed távhővezetékének építése, a fejlesztés a végéhez közelít. Az Aradi vértanúk terének helyreállítása, a pihenőpark kialakítása is még idén megkezdődik.

Mint ismert, a Klapka utcánál épülő Dunakeszi Diáknegyed hőellátását a Tallér utcai városi hőközpont biztosítja majd a napjainkban is épülő távhővezetéken keresztül, amelynek már jelentős szakasza elkészült. A munkálatok június 26-án a Nap utcában folytatódnak, ami miatt az utca északi oldalát lezárják, a forgalom csak egy irányba, a Barátság útja felől a Fő út felé haladhat majd – tudtuk meg Szabó Zsolt városi főmérnöktől.

Június 26-án, hétfőtől kezdődően csak a Barátság út felől közlekedhetnek a járművek a Fő út irányába

– Az Aradi vértanúk terén már kiépítették a vezetéket, melynek folytatásaként a Nap utca északi pályája alatt egészen a lakótelepen lévő hőközpontig folytatják a munkát a szakemberek. A Nap utcai kivitelezés idején – amely várhatóan augusztus végéig eltart – csak a Duna felől lehet közlekedni a Fő út irányába, ellenkező oldalról tilos lesz a behajtás a Nap utcába – ismertette a főmérnök, aki hozzátette: a munkálatok idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik a kivitelezők.

Az Aradi vértanúk terén már elhelyezték a távhővezetéket

Elmondta: a forgalmi rend ideiglenes változásának időszakában a Barátság úti lakótelepet érintő helyi Sportbusz és a Volánbusz járatának megállója módosul. – A két járat a Kiserdő utcán közlekedik majd. A Volánbusz ideiglenes megállója az Iskola utca-Aradi vértanúk tere kereszteződésénél lesz, míg a Nap utcai, a Játszóház Óvoda előtti buszmegálló a Barátság útja 22. szám elé kerül áthelyezésre.

Szabó Zsolt kiemelte, hogy a munkálatok után a kivitelező cég helyreállítja az eredeti állapotot, leaszfaltozza az útpálya felbontott szakaszát.

Hétfőtől a Fő út felől nem lehet behajtani a Nap utcába

A városi főmérnök kérdésünkre elmondta, hogy a Dunakeszi Diáknegyedben a hőközpont és a vezetékhálózat már elkészült, amit a vasúti pálya alatt áthoztak a Magyarság Sporttelepen keresztül a Fő útig. Onnan a 2. számú főút és a Dunakeszi Járműjavító kerítése között egészen a Bárdos iskoláig kiépítette a kivitelező.

Dióssi Csaba polgármester az új távhőszakasz kapcsán arra erősített rá, hogy a távhővezeték-hálózat a Nap utcai kivitelezéssel válik teljessé. „A beruházás területét helyreállítjuk, a Fő út mellett új járdát építünk, amely már el is kezdődött, gyönyörűen parkosítjuk az Aradi vértanúk terét, sétányokat építünk, mellette kiszélesítjük az üzletsorokkal párhuzamos utat, rendezzük a parkolókat és a közvilágítást” – tájékoztatott a polgármester.

(Vetési-Szeredi)

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...