Sport

Három érmet nyertek a VSD atlétái a 128. Atlétikai Magyar Bajnokságon

Július 7-8. rendezték meg a 128. Atlétikai Magyar Bajnokságot a budapesti Nemzeti Atlétikai Központban, melyen a VS Dunakeszi három kiváló atlétája nagyszerű teljesítménnyel egy aranyérmet, egy ezüstérmet és egy bronzérmet nyert.

Az augusztusi atlétikai világbajnokságnak otthont adó impozáns új Nemzeti Atlétikai Központban a férfiak 800 méteres síkfutóversenyének döntőjében a dunakeszi Huller Dániel gigászi küzdelemben győzött. Az izgalmas véghajrát követően végül  Huller Dániel (VSD) 1:47.08 perccel nyert meg Vindics Balázs (1:47.11, UTE) és Kiss Gergő Xavér (1:47.34, SVSE) előtt.

Huller Dániel

Huller Dániel, a férfi 800 m 1. helyezettje: „Sok választási lehetőségem nem volt, időre kellett futnunk, kell a pont a világbajnokságra és az olimpiára is, ez pedig jó idő volt. Valóban volt egy kis bizonytalanságom a hajrában, ‘verekedésbe’ kerültem, kicsit meglöktek, de szerencsére innen is meg tudtam oldani” – nyilatkozta a boldog győztes a döntő után.

Huller Dani mellett a VSD másik két versenyzője is dobogós helyezést ért el az országos bajnokságon.

Eszes Dániel (Fotó: fotinfo.hu)

A férfi 110 méteres gátfutásban az előfutam után a döntőben is a 2. helyen végzett Eszes Dániel (14.15) az Egri VSI kiválósága, Szeles Bálint (13.64) mögött.

A férfi hármasugrásban Szenderffy Dániel (15.47, VSD) a harmadik helyen végzett.

Szederffy Dániel (Fotó: Fabriczi István)

A lengyelországi Európa-bajnokságon nyert csapataranyérem után Huller Dániel és Szenderffy Dániel újabb szépen csillogó éremmel gazdagította éremgyűjteményét.  

Maracskó Pál, a VSD vezetőedzője és edzőtársai igazán büszkék lehetnek tanítványaik sikereire, és a szakosztály kiváló sportszakmai teljesítményére.
(V.I.)

Még szintén érdekelheti...