fejlesztés

Átadták a Lánchidat – a gyalogosok ismét közlekedhetnek rajta

Karácsony Gergely főpolgármester az átadáson közölte, határidőn és költségkereten belül újították fel a Lánchidat.


    „A Lánchíd egy csoda, ezt a csodát most minden nap minden budapesti és minden Budapestre látogató megcsodálhatja” – fogalmazott, majd a beszédét követően a Lánchíd egyik csavarkulcsát átadta Fazekas János hídmesternek.  A híd felújítása két év öt hónapig tartott, és bruttó 26,7 milliárd forintba került.


    Az ünnepélyes átadót követően este 18 órától kezdődik a  Lánchíd-piknik és éjfélig tart a Fővárosi Önkormányzat és a BKK szervezésében, ismeretterjesztő programokkal, utcazenészekkel, étellel és itallal, fényoroszlánokkal várja az érdeklődőket, sötétedés után pedig különleges, alkalomhoz illő megvilágítást kap a híd – áll a közleményben. A rendezvény idejére lezárják a közúti forgalom elől a Lánchidat, ezért az arra járók és a résztvevők zavartalanul piknikezhetnek az útpályán.


    A BKK közleményében kiemeli, hogy a budai és pesti oldalon felállított sátraknál a készlet erejéig fagylalt, perec és limonádé várja az arra járókat, valamint élőzenés előadók koncertjeivel várják az érdeklődőket. Hozzátették, hogy a pesti oldali gyereksátorban a szervezők színezővel, rejtvényekkel, egy különleges Lánchíd-LEGO-építménnyel, valamint meglepetéssel készülnek.


    A BKK és a Fővárosi Önkormányzat közleményében a Lánchíd-piknik résztvevőit arra kéri, hogy vigyázzanak saját és mások testi épségére, valamint fokozottan figyeljenek a rendre, és óvják a felújított hidat. További információk a https://bkk.hu/fejlesztesek/lanchid/piknik-tied-a-hi internetes oldalon találhatók.

Forrás: MTI

Még szintén érdekelheti...