aktuális

Sipos Dávid: jó ütemben haladnak az ünnepi előkészületek Dunakeszin

A dunakesziek körében jól ismert és népszerű, hogy hosszú évek óta kétnapos programokkal várja a lakosságot államalapításunk évfordulójának ünnepén a városi önkormányzat. Mint azt Sipos Dávid alpolgármestertől megtudtuk, jó ütemben haladnak az ünnepi előkészületek. A rendkívül gazdag rendezvénysorozatot az augusztus 20-án 21:00 órakor kezdődő István, a király nagy sikerű rockopera koronázza meg. Szörényi Levente és Bródy János szerzőpáros által jegyzett rockopera idén 40 éves, melynek rendezője és producere Feke Pál, aki művésztársaival együtt páratlan művészi élménnyel ajándékozzák meg a közönséget a dunakeszi repülőtéren, ahol már áll a monumentális előadás színpada.

-Mindenkit nagy szeretettel várunk az ünnepi programokra – hangzottak Sipos Dávid alpolgármester, a Dunakeszi Programiroda vezetőjének szavai, aki péntek délután megtekintette a repülőtéri előkészületeket is.

Sipos Dávid alpolgármester (jobbról) István, a király rockopera vasárnap esti előadásának technikai előkészületeit tekintette meg a repülőtéren

A városi programsorozat augusztus 19-én, szombaton, 19 órakor a festők, szobrászok, fotóművészek, grafikusok alkotásait felvonultató kiállítással veszi kezdetét a József Attila Művelődési Központban. Köszöntőt mond Csoma Attila, a kulturális intézmény igazgatója, a XXVI. Dunakeszi Nyári Tárlatot Dióssi Csaba polgármester nyitja meg. A kiállítás szeptember 8-ig megtekinthető meg ingyesen.

Augusztus 20-án az új kenyér ünnepével kezdődik a nap. Kenyérszentelő istentiszteletre várnak mindenkit vasárnap 9.30-tól a Jézus szíve templomba (2120 Dunakeszi, Mindszenty József sétány 3.).

Augusztus 20-án este pedig az önkormányzat minden idők leglátványosabb és legmonumentálisabb rendezvényét ígéri a dunakeszieknek. A Szörényi Levente és Bródy János szerzőpáros által jegyzett nagy sikerű rockopera idén 40 éves. A jubileumi koncertturnét a Crescendo Music Managment kiváló szereposztással hozza helybe.

Szereposztás: Feke Pál mellett a főbb szerepekben Dolhai Attila, Szomor György, Miller Zoltán, Vágó Bernadett, Malek Andrea, Serbán Attila, Herczeg Flóra, Jegercsik Csaba, Sándor Dávid és Derzsi György lép színpadra. A darab része a tűzijáték, amelyre várhatóan 22:30-kor kerül sor.

Technikai információk:

  • A rendezvényre a belépés ingyenes.
  • A rendezvény jellege állóhelyes koncert.
  • Dunakeszi Kártyásoknak a színpad előtt kiemelt állóhelyet biztosítanak az első 1500 érdeklődőnek, érkezési sorrendben.
  • A koncerten korlátozott számban ülőhelyeket is biztosítunk. 1. szektor – nyugdíjasok, 2. és 4. szektor – családok. A tribünön a helyek érkezési sorrendben a Dunakeszi Kártya bemutatásával foglalhatóak el.

Megközelítés:

Autóval:

A Repülőtéri út végén a füves területen ingyenes parkoló áll a koncertre érkezők rendelkezésére.

Busszal:

A rendezvényre Dunakeszi Város Önkormányzata ingyenes buszjáratot indít a Dunakeszi MÁV-állomásról, amely az 5-ös járat vonalán 30 percenkénti indulással körjáratként közlekedik 17.40 és 23.48 között. A buszmenetrend a városi honlapon érhető el.

Lime rollerrel:

A könnyebb hazajutás érdekében a rendezvény ideje alatt a helyszín bejáratánál közösségi rollerek is rendelkezésre állnak. Az érintett napon a Lime roller szolgáltatója a helyszínen ideiglenes mobilitási (parkolási) pontot üzemeltet.

Még szintén érdekelheti...