Sport

A Városi Sportegyesület Dunakeszi felírta magát az atlétika világtérképére

Az önkormányzat és sportegyesületünk közösen látogatott el az atlétika világbajnokságra, ahol a Városi Sportegyesület Dunakeszi atlétája, Huller Dániel élete első felnőtt világbajnoki előfutamában mérette meg magát. A Dunakeszin nevelkedett 800 méteres síkfutónk az előfutamban 1:47:41-es idővel a 35. helyezést érte el.

„Büszkék vagyunk rá, hogy egyesületünket, városunkat ilyen magas szinten képviselte. Az esemény nem csak sportteljesítményeket mutatott be, hanem lehetőséget teremtett a közösség összefogására is. A résztvevők inspirálódhattak a világszínvonalú sportolóktól, és együtt élhették át a verseny izgalmait. Emellett az esemény népszerűsítette egyesületünket és a várost is. Az atlétikai világbajnokságra való közös látogatás erősítette az összetartozás érzését, és hosszú távú pozitív hatással lehetett a sport és a közösség kapcsolatára. A VSD ezennel felírta magát az atlétika világtérképére. Gratulálunk Dani, büszkék vagyunk rád!” – olvasható az egyesület Facebook-oldalán.

A címben megfogalmazott kijelentéshez tartozik, hogy a VSD másik atlétája, a hármasugró Szenderffy Dániel 15.38 méteres teljesítménnyel öregbítette Dunakeszi hírnevét, és edzői, Maracskó Pál és Orosz Ákos szakmai elismerését.

Még szintén érdekelheti...