oktatás

LEGO-ból is felépül a Dunakeszi Diáknegyed

Magyarország legnagyobb középiskolai beruházásának keretében épül a 2024 szeptemberében megnyíló Dunakeszi Diáknegyed, melyben a IV. Béla Király Kéttannyelvű Gimnáziumban és a VSZC Lányi Ferenc Technikum és Szakképző Iskolában 1500 diák tanulhat. A monumentális iskolacentrumot az önkormányzat szervezésében LEGO-ból is felépítik, melyről megállapodást írt alá Dióssi Csaba polgármester a helyi iskolák igazgatóival és a civil közösségek képviselőivel.

A hat épületből álló iskolakomplexum építése rendkívül jó ütemben halad, melyben 46 tanterem, két tornacsarnok (2500 négyzetméteren), két sportpálya (5000 négyzetméteren), egy 1500 fős konyha, egy 5000 négyzetméter alapterületű uszoda kap helyet, kiegészítve egy 300 férőhelyes parkolóval, saját buszmegállóval, egy 7000 négyzetméternyi parkkal, valamint véderdővel. Már épül az iskolába érkezők kényelmét szolgáló körforgalom és a 2. számú főúttal és az M2-essel kapcsolatot teremtő új összekötőút is.

– Hazánk legnagyobb középiskolai beruházását LEGO-ból is felépítjük a város általános és középfokú intézményeiben tanuló diákok közreműködésével, melyről megállapodást írtunk alá a Dunakeszi Tankerület Központ vezetőjével és az iskolák igazgatóival. Nagy örömünkre, a nem mindennapi „LEGO-szövetséghez” csatlakozott a Városi Sportegyesület Dunakeszi, a József Attila Művelődési Központ és az Idősbarát Egyesület is, akikkel együttműködve mi építjük meg az ország legnagyobb LEGO középiskoláját is – mondta a Dióssi Csaba polgármester az aláírási ceremónia után adott nyilatkozatában.

A városvezető elmondta, hogy a kreatív alkotó tevékenység mellett rendkívül jó közösségépítési lehetőség is a résztvevők számára, akik 2024 májusára építik fel a 130 ezer építőelemből összerakott LEGO iskolacentrumot, amely 5×2 méteres lesz, és a súlya eléri a 120 kilogrammot. Az előkészítésben közreműködő szakemberek, a tervező csapat tagjai szerint mintegy 400 munkaóra alatt lehet felépíteni hazánk legnagyobb LEGO iskolacentrumát, melyet – mint azt a polgármester bejelentette – a két középiskolának otthont adó épületkomplexum bejáratánál helyeznek majd el.

A látványos és nagy kreativitást igénylő csapatmunka októberben veszi kezdetét.   

(Vetési)

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...