aktuális

Hatvanadik tanévkezdés a dunakeszi Radnóti gimnáziumban

A Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium életében idén szeptemberben a 60. alkalommal jelzi a csengő a tanév kezdetét: 1963-ban kezdte meg ugyanis a gimnázium a működését. Az iskola ez év novemberében rendezvények sorozatával ünnepli születésnapját, melyre sok szeretettel várjuk az egykori kollégáinkat és diákjainkat is – nyilatkozta a Dunakanyar Régiónak Nyiri István, az országos hírű oktatási intézmény igazgatója.

A sok évtized alatt több generáció tanulhatott az intézmény falai között, majd szerezhetett diplomát vagy érettségi után szakmát. Az iskola mára a magyar közoktatás egyik jelentős szereplőjévé vált azzal, hogy Pest vármegyében az elsők között szerepel és az országos ranglistán is kiemelkedő helyen áll. Az elmúlt tanévben az iskolai tanulmányi átlag 4,75 volt és az érettségiző diákok 90 %-a tovább tanul a felsőoktatásban itthon vagy külföldön – ismertette az igazgató úr.

Az új tanévben is rendkívül aktív és kreatív oktatási év vár a diákokra, akik részesei lehetnek az épülő Dunakeszi Diáknegyed objektumait LEGO-ból is felépítő közösségnek, melyről megállapodást írt alá Dióssi Csaba polgármester és Nyiri István, a Radnóti Miklós Gimnázium igazgatója

Nyiri István elmondta: „Az idei tanévet 148 új diákkal kezdjük meg, akiknek fele nyolcosztályos gimnazistaként kezdi meg a tanulmányait. Az elmúlt évek felújításainak köszönhetően az iskolába járó közel 780 diák jó körülmények között tanulhat, sportolhat. Tantestületünk a korábbi évekhez hasonlóan felkészült a szeptember 1-jén induló eredményes tanítás megkezdéséhez” – ismertette az igazgató úr, aki minden diáknak és kollégájának eredményes tanévet kívánt.

V. I.

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...