Kultúra

A Librettó csütörtök esti adásában is bemutatkozott a Memento Mori – A váci legenda című film

Az M5 csatorna Librettó című műsorának augusztus 31-ei adásában (és péntek reggel ismétlésben) kis portréfilmet láthattak a nézők Kiss Stefán Mónikáról, a Memento mori – A váci legenda című, tudományosan is megalapozott fikciós nagyjátékfilm producer-rendezőjéről.

A műsorban a Magyar Ezüst Érdemkereszttel kitüntetett rendező-producerrel, Kiss Stefán Mónikával legújabb filmje, a Memento Mori helyszínére, Vácra látogatott a Librettó stábja.

„Isten, haza, család. Kiss Stefán Mónika producer-rendező igaz magyarságával, kántori mivoltával, hithű életével, filmjeivel hazánk e három fő gyökerét szolgálja. Hittel és meggyőződéssel vallja és hirdeti a család, a hazaszeretet, kultúránk, értékeink megbecsülésének és megóvásának, valamint a közösségben való létezésének a fontosságát.


Filmjeit a magyar történelem, a kultúra, a tudományos élet tisztelete szövi át, így közvetítve a keresztény konzervatív értékeket. 2002-ben kezdett el dolgozni a Duna Televízióban, ahol magazin, kulturális, tudományos, politikai és közéleti műsorokat készített. 2011 óta a Real Pictures Production társtulajdonosa. Célja a magyar kulturális, tudományos élet és hazánk történelmének bemutatása, a magyar identitás erősítését szolgáló alkotások létrehozása. A producer-rendező a civil életben református kántor Délegyházán abban a templomban, ahol férje presbiter és főgondnokként szolgál. Két kisfiút nevelnek egy tanyán, ahol 6 hektáron gazdálkodnak.”

A riportkészítés apropóját a Memento mori – A váci legenda című film elkészülte, illetve a rendező-producer augusztus 20-a alkalmából átvett Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetése adta.

A filmet október 1-jén a Duna csatorna műsorfolyamában láthatják a nézők.

Forrás: vaconline.hu

Még szintén érdekelheti...