közélet

Szakképzésben dolgozók részesültek rangos elismerésben Vácon

Szakképzésben oktatók, dolgozók vehettek át elismeréseket a Kulturális és Innovációs Minisztériumtól a Kilátó Piarista Pályaorientációs és Munkaerőpiaci Fejlesztő, Módszertani Központban 2023. szeptember 4-én, Vácon – adta hírül az Innovatív Képzéstámogató Központ. A díjazottak között van Lukácsné Németh Klára, a Váci SZC Petzelt József Technikum és Szakképző Iskola igazgatóhelyettese is.

Pölöskei Gáborné szakképzésért felelős helyettes államtitkár és Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke összesen 62 szakember részére adta át a Miniszter Elismerő Oklevelét, díjazva ezzel a szakképzésben végzett eredményes és példamutató munkájukat. Az elismerésben részesülők között van szakoktató, közismereti tantárgyat oktató, vezető, könyvtáros, kollégiumi nevelő, iskolatitkár, valamint további öt munkacsoport tagjai. 

Pölöskei Gáborné helyettes államtitkár beszédében a szakképzésben oktatókról, dolgozókról szólt elismerően, és megköszönte munkájukat, különös tekintettel az utóbbi évek kihívásokkal teli időszakára. Kiemelte, hogy a kor követelményeihez igazodva nem csak a szakképzésnek kell folyamatosan megújulnia, hanem az abban dolgozóknak is.

Célként fogalmazta meg a 21. századi körülmények megteremtését minden szakképző intézményben. Magyar Zita elnök az egység és az összetartás fontosságát emelte ki beszédében, Zsódi Viktor piarista tartományfőnök pedig a felnövekvő nemzedék, a fiatalok nevelése iránti elköteleződését, az értékek megőrzésének fontosságát hangsúlyozta. 

Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ/0627.hu

Még szintén érdekelheti...