Sport és turizmus

Szeptember 23-án Börzsönyring Kerékpáros Teljesítménytúra!

Zenés programokkal, gasztro utcával és kiállítók sokaságával készülnek a szervezők, akiktől megtudtuk, hogy a két távra eddig már 1500 fő jelentkezett.

Idén, már ötödik alkalommal kerül megrendezésre hazánk kétségkívül egyik legnépszerűbb kerékpáros teljesítménytúrája, a Börzsöny Ring, amely szeptember 23-án, szombaton, reggel 10 órakor indul Szobról. Az idei évben is két távon van lehetőség az útvonalat megtenni a Dunakanyaron, Börzsöny csodálatos dombjain keresztül, hogy az Ipoly folyó mentén visszatérjenek a résztvevők a kiinduló pontra, Szobra. A kerékpárosok egyaránt érintenek majd történelmi – és szakrális helyeket, valamint csodálatos természeti látványosságokat a kitáblázott útonalon. 

A nevezés – ahogy már megszokhatták – ingyenes, a szervezők pedig négy frissítőponttal készülnek, ahol ásványvizet, pogácsát, gyümölcsöt vehetnek magukhoz a résztvevők. Ráadásul tapasztalt kerékpárosok adnak majd segítséget – és tanácsot a 90 km-es táv teljesítésében. 

A tavaly nagy sikert aratott 30 km-es Családi Ipolykör ismét várja a családokat, akik egy kiváló közös élménnyel és szép hétvégi programmal gazdagodhatnak, ha elindulnak az Ipoly folyó és Burda-hegy közötti partszakaszon, érintve a Felvidéket is. Az Ipolykör útja füves, homokos szakaszokból áll, így egy hétköznapi mountain bike használatával kényelmesen megtehető kicsiknek – és nagyoknak egyaránt. A Börzsöny Ring startját és a másfél órával később rajtoló Családi Ipolykört is zenés bemelegítés előzi meg, hogy minden résztvevő hangulatba kerülhessen már a távok teljesítése előtt. 

Gasztronómiai élményekből és zenei kísérő programokból sem lesz hiány, hiszen kitelepült büfések és fast food kocsik gondoskodnak majd az ínycsiklandozó fogásokról. Este hat órától a Fiesta táncoltatja meg a közönséget, majd hét órától DJ Heryk retro partija zárja az idei rendezvényt. 

A rendezvény fővédnöke Dr. Rétvári Bence országgyűlési képviselő

További információk és jelentkezés a https://borzsonyring.hu/ oldalon valamint a Börzsöny Ring Facebook oldalán! 

Képeink a 2022-es szobi rajtnál készültek

Még szintén érdekelheti...