gasztronómia

Ezt jól kifőzték – Szaporáék vitték el a fődíjat a 10. ALcSÓfesztiválon

A rendkívül vidám hangulatú csapatokat jellemzően baráti társaságok alkották, volt, amelyikben például két brazil hölgy, egy prágai és egy portugál úr készítette a különleges lecsót. A nem mindennapi sztori története, hogy az egyik brazil hölgy és a prágai úr Londonban dolgozott, ahol az ismeretségükből házasság született, akik már évek óta Dunakeszi Alsón laknak.

A hangulat remek, az étkek isteni finomak voltak, de talán nem túlzás, ha azt írjuk le, hogy a közösségi élmény mindennél gazdagabb és értékesebb volt.

A 10. ALcSÓfesztivál szervezői, Benkő Tamás, a körzet önkormányzati képviselője, és két hűséges és lelkes főszervezőtársa, Kiss-Magyary Ilona és Szabolcs Csilla idén is fantasztikus gasztronómia és közösségi rendezvénnyel ajándékozták meg a fesztiválra kilátogató közönséget, akik nagy élvezettel fogyasztották a lecsókülönlegességeket, és remekül szórakoztak a kulturális programokon.

A lelkes csapatok, baráti társaságok finomabbnál finomabb lecsót készítettek, ami előre vetítette, hogy nem lesz könnyű dolga a zsűrinek, melynek tagja volt: Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere; Némethné Pintér Csilla, Szokolya polgármestere, aki egyébiránt a hatalmas rendezvénysátor díjmentes felajánlásával járult hozzá a fesztivál sikeréhez, Bilinszky Ferenc, önkormányzati képviselő; Csoma Attila, a VOKE JAMK igazgatója, önkormányzati képviselő; Kaszás Géza, színész, producer, műsorvezető, alagi lakos; Kovács Béla, a Kispest és a Ferencváros egykori válogatott, Magyar Kupa-győztes labdarúgója, a Szigethalom SC elnöke; Szekeres-Joó Eszter, a dunakeszi Váci Szakképzési Centrum Lányi Ferenc Technikum és Szakképző Iskola igazgatója; Székely Norbert, a magyar női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, alsói lakos.

Méltán mondta a díjátadón Dióssi Csaba polgármester, hogy lenyűgözi az Alsón élők összefogása és Benkő Tamás képviselő aktivitása. Elismeréssel szólt arról a közös önkormányzati munkáról, melynek eredményeként az alsóiak mindennapjait tették könnyebbé. Példaként mondta az káposztásmegyeri közlekedési csomópont átépítését, a nyugdíjasok közlekedését segítő Auchan különjárat beindítását. 

Dióssi Csaba bejelentette, hogy a rendezvény mellett látható játszótér a közeljövőben meg fog újulni, amit hatalmas tapssal fogadtak a jelenlévők. A polgármester arról is tájékoztatta a több száz fős ünneplőt, hogy a lecsófesztivált meglátogatta Göd polgármestere, a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán, aki a 10. ALcSÓfesztivál győztes csapatát meghívta a jövő heti gödi lecsófesztiválra.

Kaszás Géza – akiről közismert, hogy hosszú évekig szerepelt főzőműsorokban is – elmondta: számos rendezvényen zsűrizett, de az alsóihoz hasonló nívós fesztivál kevés helyen volt. Kiemelte a csapatok öltözékét, a nagyon finom, kulturált ételek minőségét, ízvilágát, melyekhez gratulált a „mesterszakácsoknak”.

Benkő Tamás nagy izgalmak közepette elsőként a különdíj győztesét jelentette be, melyet a Kentucky Kópék csapata nyert el.

A lecsófőzők nemes versengését a Dunakeszi Diófa Nagycsaládosok Egyesülete Szaporáék nevű csapata nyerte az  Ocean’s előtt. A dobogó harmadik fokára a Bárányok Hallgatnak csapat tagjai állhattak fel.

Az óriási érdeklődéssel kísért díjátadó után a szórakoztatásé lett a főszerep, a népes rajongótábor együtt énekelte az ismert slágereket Kökény Attilával – mint ahogy kora délután Mentős Lacival –, akit késő estig egymást váltva léptek színpadra az ismert előadóművészek mellett a helyi együttesek a fesztiválozók nagy örömére.  

(Vetési)

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...