aktuális

25 éves a Veresegyházi Medveotthon!

A medveotthon 1998. novembe 24-én nyílt meg, amely Közép-Európa egyetlen medvemenhelye. A 3,5 hektáros kifutóban több tucat medve él. A parkban farkasok és oroszlánok is vannak. Az állatok száma és fajösszetétele folyamatosan változik, mivel az otthont rendszeresen gyarapítják változatos módokon. A medveotthon megnyitásakor az első lakói addig Gödöllőn, rossz körülmények között tartott medvék voltak.

„2000 nyarán készült el a farkasok kifutója, ekkor érkeztek meg az első farkasok. A park fenntartására és fejlesztésére 2004-ben alapítványt hoztak létre.

Az intézményt 2009 őszén hivatalosan is állatkertté minősítették. A 2010-ben elkészült kifutóba mosómedvéket és ormányos medvéket költöztettek.

2015 elején új farkaskifutó épült a macilift után, az erdőszélen. Ebben az időszakban mért adatok alapján ez Magyarország harmadik leglátogatottabb állatkertje; évente kb. 200 000-en keresik fel.” – összegzi a medveotthon történetét a Wikipédia.

A minap tartott jubileumi ünnepségen jelen volt és beszédet mondott a város országgyűlési képviselője, Tuzson Bence igazságügyi miniszter, aki Facebook posztjában ezt írta: „Gratulálok a Medveotthonnak ehhez a fantasztikus mérföldkőhöz! Az elkötelezettségük és az állatok iránti gondoskodásuk példaértékű. A medvék, farkasok és oroszlánok mellett más lakókat is megtekinthetünk az állatkertben. Évente közel 200 ezer látogatója van a Medveotthonnak, ami átlagosan 50 ezer családot jelent.” – fogalmazott Veresegyház országgyűlési képviselője, aki mellett beszédet mondott a város korábbi legendás polgármestere, Pásztor Béla is, aki több mint 50 évig szolgálta a település vezetőjeként Veresegyház közösségét.

Fotó: Ligeti Edina

Még szintén érdekelheti...