aktuális

Dióssi Csaba: „Dunakeszi egy irányba teker!”

Az Európai Mobilitási Héthez Dunakeszi is csatlakozott, melynek záróeseménye volt a szeptember 22-i bringás felvonulás és reggeli. Közel négyszázan, köztük diákok, szülők, felnőttek vettek részt a IV. Béla király főtéren tartott rajt előtti bemelegítésen.

A Katonadombra tartó felvonulás előtt Dióssi Csaba polgármester átadta a XII. Dunakeszi Feszt fődíját, a Winkler Sport Kft. és a Merida által felajánlott kerékpárt Lőrincz Pankának, aki rögtön fel is avatta az ajándékot. Gedei Zoltán is a helyszínen vette át a Decathlon által felajánlott rollert. Dióssi Csaba köszöntötte a kerékpárosokat, aki a két alpolgármesterével – Sipos Dáviddal és Nyíri Mártonnal együtt – végig tekerte a távot.

A kerékpár büszke nyertese, Lőrincz Panka Dióssi Csaba polgármestertől vette át az ajándékot
Gedei Zoltán nyerte a Decathlon áruház által felajánlott rollert

„Talán az idősebbek emlékeznek rá, amikor 2011-ben elkészült a főúti bicikliút, akkor volt egy hasonlóan jelentős kerékpáros felvonulás, szintén rendőri felvezetéssel. 2010-ben elhatároztuk, hogy bicikliutakat fogunk a városban építeni, és ennek köszönhető, hogy most már bátran részt vehetünk a Mobilitási Héten, hiszen minden intézményünkhöz el lehet jutni a kijelölt bicikliúton vagy biciklisávon. A Mobilitási Hét után is lesz egy sorsolásunk, hiszen mindazok, akik részt vesznek a programban és összegyűjtik az öt pecsétet, köztük is ki fogunk sorsolni egy kerékpárt, egy rollert, és összesen húsz különböző ajándékot” – emelte ki Dióssi Csaba polgármester megnyitó beszédében.

Csoma Attila és Szabó József önkormányzati képviselők és Nyíri Márton alpolgármester is bringára szállt

A rövid bemelegítést követően motoros rendőri felvezetéssel elindult a kerékpárosok konvoja a IV. Béla király főtérről az Árpád utca érintésével. A Barátság úton keresztül haladva közelítették meg az EuroVelo 6 nemzetközi kerékpárutat. A célállomás a Katonadomb volt, ahol Kundlya Zsófia és cheerleader csapata várta a bringásokat. A kora reggeli tekerés jutalma egy-egy finom szendvics és frissítő volt az önkormányzat ajándékaként.

„Rengeteg gyerek és szülő érkezett az eseményre. Találkoztunk tanárokkal, diákokkal, kollégákkal, így azt azt gondolom, hogy sikeres volt a kezdeményezésünk. Szemmel láthatóan mindenki jól érezte magát itt a helyszínen, ezért is bízunk benne, hogy jövőre is tudunk hasonló eseményt szervezni”- hangsúlyozta Sipos Dávid alpolgármester.

V. Zs.

Fotó: KesziPress

Sipos Dávid alpolgármester


Még szintén érdekelheti...