aktuális

Dunakeszi: félpályás útzár a Széchenyi utcában a körforgalmi csomópont építése miatt

Mint közismert, Dunakeszi keleti városnegyedében, az állami fenntartású Kossuth Lajos utca és az önkormányzati Széchenyi utca kereszteződésében körforgalmi csomópont épül, melynek megvalósításáért hosszú évek óta lobbizott az önkormányzat, ami várhatóan szeptember végére készül el.  

„Néhány nehéz nap következik a körforgalom építésében, de sikerült megállapodni a Magyar Közúttal” – jelentette be Sipos Dávid, Dunakeszi alpolgármestere, aki a helyi médiumoknak adott nyilatkozataiban minden alkalommal kifejtette és a mai Facebook-posztjában is hangsúlyozza: „Sokszor sok helyen írtunk róla, hogy eredetileg nyár elején szerettük volna megépíteni a körforgalmat, de a különböző szolgáltatók bürokratikus nehézségei keresztbehúzták a terveinket. Ennek ellenére nem akartuk jövő nyárra tolni a beruházást, hogy az mihamarabb segíthesse a közlekedést a városban.

Eddig sikerült kompromisszumokkal megoldani, de most a kivitelezésnek ahhoz az üteméhez érkeztünk, amikor már muszáj a forgalmi rendet ideiglenesen korlátozni. Eredetileg a Széchenyi utcát mindkét irányból le kellett volna zárni, de mára sikerült megállapodni a Magyar Közúttal, így ’csak’ félpályás lezárás lesz” – írja bejegyzésében a körzet önkormányzati képviselője.

Sipos Dávid bejelentette: augusztus 31-től kezdődően az elválasztó sziget és a forgalmi sáv kiépítése miatt a Széchenyi utca a Kossuth Lajos utca felé egyirányú lesz, várhatóan 3 hétig.

„Kérem és köszönöm a türelmet, a megértést. Néhány hét és végre egy több mint 15 éves probléma oldódik meg” – írja az alpolgármester, akivel a beruházásról készített korábbi interjúnkat itt olvashatják el:

Még szintén érdekelheti...