Környezetvédelem

2023-ban is „zöld” úton

A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.” – hangzik el az idézet David Brower-től. A  Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) is ebben hisz! Éppen ezért idén is támogatja a fenntarthatóságot és a környezetvédelmet elősegítő projektek megvalósulását a Zöld Megoldás-pályázat keretében.

A DDC számára különösen fontos, hogy a természet szeretete és tisztelete, annak védelme a mindennapok részét képezze. A Zöld Megoldás-pályázat is erre épül: olyan projektterveket várnak, amelyek elősegítik a környezetvédelem fejlődését, valamint azt, hogy az emberek és a természet közelebb kerüljenek egymáshoz.

A vállalat idén ismét 3 millió forint támogatást nyújt a váci térségben a pályázat keretében.

Zöld projektek Vácott

A pályázat keretében 2023-ban két váci projektet avattak fel. Mindkét projekt célja a gyermekek környezeti nevelése volt. Míg a Cházár András EGYMI„A kert mindenkor” projekt keretében megújította az oktatási intézmény kertjét a jelenlegi növények megóvásával, valamint újak telepítésével, addig a Váci Alsóvárosi Óvoda az – „Érzetek kertje” projekttel a kertek összetett ökológiai rendszerét ismerteti a gyermekekkel a gyakorlatban.

Legyen 2024 is a „zöld” projektek éve

„Célunk, hogy támogassuk azokat az oktatási intézményeket, egyesületeket, alapítványokat és önkormányzatokat, akik szenvedélyesen tesznek a környezetünk és jövőnk védelméért. Arra ösztönözzük őket, hogy merjenek nagyot álmodni, higgyenek az elképzeléseikben, és pályázzanak bátran, mert a Zöld Megoldás-pályázat remek alkalmat teremt a zöld és fenntartható projektek megvalósítására.” – nyilatkozta Mocsai Árpád, a Váci Cementgyár Gyárigazgatója.

A 2023/24-es pályázati időszakban a pályamunkák leadási határideje 2023. december 1.

A pályázás menetéről további információ a vállalat honlapján megtekinthető!

Még szintén érdekelheti...