aktuális

A 90 éves Foky Ernőné köszöntése

Dunakeszin több ezer 65 év feletti polgár él, akiket nagy tisztelet övez városszerte. A civil közösségek, baráti társaságok, az ország legnagyobb létszámú nyugdíjas kiránduló klubja mellett a városi önkormányzat is köszönti őket a jeles alkalmakkor, a jubileumi születésnapokon, a karácsonyi ünnepek előtt. Ma a 90 éves Foky Ernőnét, Magdi nénit köszöntötte Dióssi Csaba polgármester és Szabó József önkormányzati képviselő.

A kedves hangulatú és rendkívül tartalmas beszélgetés közben elismerően jegyezte meg Dióssi Csaba polgármester: „Szeretnék én is ilyen erős, önálló és szellemileg friss lenni ennyi idős koromban! Örülök, hogy megismerhettem! Sok szép évet kívánok még Magdi néninek és férjének Ernő bácsinak!” A városvezető virággal és a miniszterelnök úr és Dunakeszi Város Önkormányzatának emléklapjával, valamint Dunakeszi ajándékcsomagjával köszöntötte az ünnepelt Foky Ernőnét, akinek kifejezte jókívánságait Szabó József, a körzet önkormányzati képviselője is. „Órákig tudtam volna még hallgatni Magdi néni színes történeteit, egy igazi egyéniség! Magdi néni a példa arra, hogy a kor csak egy szám. Kívánom, hogy még sokáig nevettessen meg minket, és legyen közösségünk aktív tagja!”- hangzottak a képviselő szavai.

S valóban élmény és tanulságos volt hallgatni Magdi néni bölcs gondolatait, akinek elbeszéléséből megismerhettük az élet gyönyörű és nehézséggel teli pillanatait, hazánk történelmének sorsfordító eseményeit.

Ma is magával ragadó szeretettel beszélt hivatásáról, a gyerekek iránti rajongásáról, akik ezrei felett „bábáskodott” védőnőként 36 évig. Nagyon boldog, hogy két gyermeke, unokái és férje szeretetét mindennap élvezheti.

Magdi néni szerint a szép kor egyik nagy „titka”, hogy a nyugdíjas években sem szabad elhagyni magunkat, testi kondíciónk megőrzése érdekében sokat kell mozogni. A szellemi frissességre kitűnő „gyógyszer” az olvasás, a baráti beszélgetések, nyitottság a nagyvilág és szűkebb pátriánk fejlődésének és történéseinek megismerése iránt.

Boldog születésnapot kívánunk, Magdi néni!

Vetési Imre
Fotó: filmkovacs.hu

Még szintén érdekelheti...