Sport

Női kézilabda Európa-liga – Török rivális ellen juthat főtáblára a Vác

A Praktiker-Vác a török Kastamonu Belediyesi GSK ellen harcolhatja ki a csoportkörbe jutást a női kézilabda Európa-ligában, a selejtezős párharc első mérkőzését szombaton rendezik a váci sportcsarnokban – közölte az MTI. 

A váci együttes az ötödik helyen áll az NB I-ben, kilenc mérkőzéséből négyet megnyert, ötöt elveszített. Ellenfele nyolc forduló után százszázalékos teljesítménnyel második a 11 csapatot felvonultató török élvonalban. Korábban négy mérkőzést játszott egymással a két együttes, 2017 novemberében saját közönsége előtt és idegenben is kikapott a Vác az EHF Kupa selejtezőjében, két évvel később idegenbeli veresége után hazai pályán nyerni tudott, ám jobb gólkülönbséggel akkor is a Kastamonu lépett tovább. A török együttes az elmúlt években találkozott a Debrecennel, a Siófokkal és a Bajnokok Ligájában a Győrrel is.    

A selejtező második, utolsó fordulójában az első meccs szombaton 14 órakor kezdődik, a visszavágót egy héttel később rendezik Kastamonuban. Közte Vácra fontos hazai bajnoki vár szerdán a Bajnokok Ligája-szereplő Debrecen ellen.    

„A múltban már volt Vác-Kastamonu párharc, ami nem volt sikeres számunkra, ezért mindenképpen szeretnénk javítani. Sikerült felvételt szerezni ellenfelünkről. A bajnokságban hibátlanul áll eddig, de egyáltalán nem szeretném, ha feltartott kézzel lépnénk pályára, sőt hazai pályán mindenképpen győzelmet várok el csapatomtól” – szögezte le a klub honlapján Herbert Gábor vezetőedző.    

A bajnokságban remeklő Mosonmagyaróvár a csoportkörben kezdi meg szereplését a második számú európai kupasorozatban. A sorsolást november 23-án rendezik.

MTI

Még szintén érdekelheti...