Környezetvédelem

Beszakadt egy teherautó alatt a földút Vácott – veszélyes anyag nem került a vízbe

Szerdán kora este Vácott, a Gőzös utcában egy teherautó alatt beszakadt a földút, amely alatt egy 300 milliméteres szennyvízcső eltört, abból tisztított technológiai szennyvíz szivárgott – közölte a katasztrófavédelem – írja a 0627.hu.

Mint írják: a teherautót a tűzoltók kiérkezése előtt elvontatták. A szakemberek megszüntették a szivárgást, a kiáramlott szennyvíz természetes vizet nem érintett.

A közleményben hangsúlyozták: a katasztrófavédelmi mobil labor a kiáramlás helyszínén és egy közeli fúrt kútból mintát vett, veszélyes anyag nem volt kimutatható. Még ma este akkreditált mintavétel is történik, amelynek laboratóriumi vizsgálata néhány napot igényel.

A DMRV Zrt. is közleményt adott ki, amelyben úgy fogalmaz a szolgáltató: “fontos megjegyeznünk, hogy a vezetékből kijutott ipari szennyvíz jelentősen tisztább a kommuniális-települési szennyvizeknél. 

A rendszeresen végzett vizsgálatok alapján kijelenthető, hogy az ipari szennyvíz szennyezőanyag tartalma egyik komponens esetében sem éri el a váci szennyvíztisztító telep tisztított szennyvizeire hatóságilag meghatározott határértékeket, toxikus anyagokat pedig nem tartalmaz.”

Még szintén érdekelheti...