aktuális

Advent és jégpálya Dunakeszin

Jégpálya, adventi vásár, zenei fellépők, gyermekműsorok, bábszínház, közös áhítat, gyertyagyújtás és Betlehemi Békeláng is része a közösségi adventnek Dunakeszin.

Jégfolyósóval bővített jégpálya várja idén a korcsolya szerelmeseit Dunakeszin, a Casalgrande téren megrendezett adventi vásárban. Az enyhe időjárás vagy az eső sem tudja majd kedvét szegni a korcsolyázóknak, mert fedést is kapott a jég és díszkivilágítást, hogy a már koraeste beálló sötét se legyen akadály.

A pálya november 25-én 15 órakor műkorcsolya- és jégkorfball bemutatóval nyílik meg és egészen a téli szünet végéig, január 7-ig várja a látogatókat.

Pénteken és szombaton 08.00-21.00 óráig, a többi napokon 08.00-20.00 óráig tart nyitva. A belépődíjak a következőképpen alakulnak, de itt is beváltható majd a Dunakeszi Kártya:

– 18 éves korig 1400 Ft

– 18 éves kor felett 1800 Ft

– Dunakeszi Kártyával egységesen 700 Ft

– 3 éves kor alatt ingyenes

– Korcsolyabérlés 2000 Ft, Dunakeszi Kártyával 1500 Ft

A jégpálya az advent előszele Dunakeszin, ekkor már a kézműves árusok is kitelepülnek, játék, kézműves ékszerek és kézműves ajándéktárgyak kaphatók a szomszédos téren december 24-ig. Az adventi programok pedig december 2-án indulnak és 23-ig minden hétvégén színesítik az ünnepvárást. Fellépők, közösségi programok, gyertyagyújtás és közös áhítat is része a szervezésnek. Szombaton és vasárnaponként zenei fellépők, gyermekműsorok és bábszínház várják a családokat.

Idén is lesz közösségi karácsonyfa díszítés, várják a szervezők az otthon készített időjárás álló díszeket, amik december 16-án zenés-táncos program kíséretében kerülhetnek a fára. A karácsonyfa díszítést megelőző szombaton (11.09.) pedig közösségi karácsonyfadísz készítő és süteménydíszítő foglalkozással készülnek az érdeklődőknek a tér közelében álló Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában.

Ahogy az már lenni szokott, Szabó József önkormányzati képviselő, egyházügyi tanácsnok a Betlehemi Békelángot is elhozza Dunakeszire és aki szeretné, advent 4. vasárnapján a Casalgrande térről az otthonába is hazaviheti. A szervezők ez alkalomból gyertyákkal is készülnek, de érdemes a látogatóknak zárt mécsestartót magukkal hozniuk, hogy a hazaútig el ne aludjon a láng.

Szeredi Helga

Még szintén érdekelheti...