aktuális

Az Izraelt ért terrortámadás áldozataira emlékezett Rétvári Bence és Turai János

Az Izraelt ért terrortámadás áldozataira emlékezett Rétvári Bence országgyűlési képviselő a váci zsinagógánál Turai Jánossal, a Váci Zsidó Hitközség vezetőjével szerdán.

Mint ismert, az Izraelben dúló háborúban katonák, civilek, férfiak, nők, gyerekek és idősek is életüket vesztették, a halálos áldozatok száma szombat óta rohamosan nő és már több ezerre tehető. A véres pusztítást Izrael és a Hamász palesztin radikális terrorista csoport vívja egymással. Palesztin és izraeli oldalon is óriási a pusztítás. 

Rétvári Bence úgy fogalmazott: veszélyek korába léptünk, a járvány után újabb és újabb háborúk veszélyeztetik a békét és a biztonságot. Az illegális migrációval pedig a távoli vidékek konfliktusai érkeznek meg Európába.

A képviselő abban bízik, hogy minél hamarabb véget ér a konfliktus. Meglátása szerint az izraeli háború Magyarországra is kihat.

Továbbra is azt tartjuk fontosnak, hogy ezeket a konfliktusokat elkerüljük – fogalmazott Rétvári Bence.

Turai János szerint a Hamasz célja a támadással egyértelműen a bosszú volt.

„Egy nagyfokú bosszú az elzártságuk miatt, tehát két területet egyesíteni akartak. Ez volt a terv és hát lerohanják Izraelt. Ez emlékeztet minket egy korábbi háborúra, amikor a radikális hadsereg lepte meg Izraelt. Akkor Izraelt majdnem a tengerbe nyomták” – fogalmazott Turai János.

Pénteken 18 órakor az Izraelben elhunytakra és a fogságba ejtettekre emlékeznek a váci zsinagóga kertjében.

0627.hu

Még szintén érdekelheti...