aktuális

Látványos jégkorfball- és műkorcsolya-bemutatóval nyílt meg a jégpálya Dunakeszin

A VSD korfball-szakosztály tagjainak és néhány tehetséges fiatal műkorcsolyázó látványos bemutatójával nyílt meg szombat délután a városi jégpálya a Casalgrande tér melletti parkolóban. A szép számú közönséget, a megnyitóra kilátogató Dióssi Csaba polgármestert és Juhos Márton önkormányzati képviselőt a rendezvény háziasszonya, Kundlya Zsófia köszöntötte.

A tehetséges fiatal műkorcsolyázók látványos bemutatója után a VSD korfball-szakosztály tagjai Nagy Bandor szakosztályvezető irányításával különleges jégkorfball-bemutatóval szórakoztatták az adventi rendezvénysorozat nyitányaként megtartott programra kilátogató dunakeszieket.

A bemutatók után a nagyközönség vehette birtokba a fedett jégpályát, melyen az esti órákban díszkivilágítás emeli a sportélményt.

A ma délután megnyílt jégpálya egészen január 7-ig várja a látogatókat. Pénteken és szombaton 08.00-21.00 óráig, a többi napokon 08.00-20.00 óráig tart nyitva. A belépődíjak a következőképpen alakulnak, de itt is beváltható majd a Dunakeszi Kártya:

– 18 éves korig 1400 Ft

– 18 éves kor felett 1800 Ft

– Dunakeszi Kártyával egységesen 700 Ft

– 3 éves kor alatt ingyenes

– Korcsolyabérlés 2000 Ft, Dunakeszi Kártyával 1500 Ft

Mint arról laptársunk, a Dunakanyar Régió hírt adott: a jégpálya megnyitása az advent „előszele” Dunakeszin, már a kézműves árusok is kitelepülnek, ma már fogyaszthattak finom forralt bort, lángost, kürtőskalácsot… A kézműves ékszerek és kézműves ajándéktárgyak kaphatók a Casalgrande téren december 24-ig. Az adventi programok pedig december 2-án indulnak és 23-ig minden hétvégén színesítik az ünnepvárást. Fellépők, közösségi programok, gyertyagyújtás és közös áhítat is része a szervezésnek. Szombaton és vasárnaponként zenei fellépők, gyermekműsorok és bábszínház várják a családokat.

Fotó: KesziPress, Tóta Krisztián

Nagy Bandor és Kundlya Zsófia

Még szintén érdekelheti...