fejlesztés

108 férőhelyes óvoda épül Dunakeszin

Dunakeszi Város Önkormányzata 800 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az TOP PLUSZ-3.3.1-21 pályázaton, melyből – és az önkormányzati önrészből – 4 csoportszobával, 108 férőhellyel bővül az Aranyalma Tagóvoda – jelentette be Dióssi Csaba polgármester a kedd délelőtti sajtótájékoztatón. A projekt a Széchenyi Terv Plusz Program keretein belül valósul meg, melynek a kivetelezési munkálatai elkezdődtek. Az új óvoda építésére kiírt pályázatot a Laterex Zrt. nyerte el – hangzott el a beruházás helyszínén.

Megkezdődött az Aranyalma Tagóvoda új épületének az építése

Az újabb gyermekintézmény 800 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásában épül. A projekt befejezésének tervezett átadási határideje 2024. december 1.

A város polgármestere örömét fejezte ki, hogy az önkormányzat újabb sikeres pályázatáról adhat hírt, melynek köszönhetően 108 új férőhellyel 1521-re nő az önkormányzati fenntartású óvodai férőhelyek száma 2025-től kezdődően a városban.

Dióssi Csaba polgármester: 2010 óta öt óvodát épített az önkormányzat

Dióssi Csaba emlékeztetett rá, hogy 2010 óta öt óvodát építettek Dunakeszin, melynek eredményeként napjainkban minden gyermek a 21. század igényeinek megfelelő óvodába járhat. Jó érzéssel szólt arról is, hogy a nagy ívű fejlesztéseknek köszönhetően az Aranyalma Tagóvodában már a sajátos nevelési igényű (SNI) gyerekek számára is biztosítják az óvodai ellátást.

Köszönettel a hangjában beszélt a Szabóné Ónodi Valéria által vezetett Dunakeszi Óvodai és Humán Szolgáltató Központ és Könyvtár (DÓHSZK) munkatársainak, az óvodapedagógusok országosan is elmert szakmai tevékenységéről.

Szabóné Ónodi Valéria, a DÓHSZK vezetője: a férőhelyek bővítése elősegíti a még színvonalasabb szakmai munka végzését

Szabóné Ónodi Valéria, a DÓHSZK vezetője úgy fogalmazott, hogy különleges érzéssel vesz részt a jelentős eseményen, hiszen az Aranyalma Tagóvoda létrehozását már a tervezőasztaltól kezdve végigkísérhette, melyet az újabb sikeres projektnek köszönhetően 4 csoportszobával, 108 férőhellyel bővítenek. Fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a férőhelyek bővítése lehetőséget teremt arra, hogy még színvonalasabb szakmai munkával segítsék a gyerekek fejlődését.

Bálint Zsolt főmérnök: A Laterex Zrt. kiváló minőségben és határidőben adja át a beruházást a megrendelőnek

Bálint Zsolt, a Laterex Zrt. főmérnöke elmondta, hogy cégük nem az első jelentős kivitelezésen dolgozik Dunakeszin, melyek közül kiemelkedik a Dunakeszi Diáknegyed építése.

Az Aranyalma Tagóvoda bővítési munkáival kapcsolatban aláhúzta: az önkormányzattal kialakított korrekt együttműködést folytatva a 4 új csoportszobát magába foglaló intézmény építésénél teljes mértékben figyelembe veszik az óvodapedagógusok szakmai elvárásait.

– Laterex Zrt. eddigi szakmai teljesítménye garancia arra, hogy kiváló minőségben és a meghatározott határidőben átadjuk a 108 férőhelyes új óvodát a megrendelő önkormányzatnak – jelentette be Bálint Zsolt főmérnök.

Pethő Krisztián, a körzet önkormányzati képviselője: a tudatos fejlesztéseknek köszönhetően az itt élő gyerekek helyben járhatnak bölcsődébe, óvodába, iskolába

Pethő Krisztián, a körzet önkormányzati képviselője örömmel beszélt arról, hogy szerinte Dunakeszin Alag-liget fejlődik a legdinamikusabban: – A néhány éve épített Aranyalma Tagóvoda bővítése most kezdődik, az új bölcsődét is sikerült újabbal bővítenünk, itt épült fel a modern Szent István Általános Iskola. Az önkormányzat tudatos intézményfejlesztéseinek köszönhetően az itt élő gyerekek helyben járhatnak bölcsődébe, óvodába, iskolába, ami nagy öröm mindannyiunk számára – fogalmazott Pethő Krisztián.

Vetési Imre

Fotó: KesziPress

Az új óvoda látványterve, melynek megkezdődött a kivitelezése: Pethő Krisztián, Bálint Zsolt, Dióssi Csaba, Sipos Dávid

Még szintén érdekelheti...