aktuális

Az önkormányzat karácsonyi ajándéka a Dunakeszi Alsó Polgárőr Egyesületnek

Jó érzés adni és kapni is. Ez a mondás, így karácsony táján még aktuálisabb, mint a szokványos hétköznapokon. Ezt az érzést élte át Dióssi Csaba polgármester és Király Pártos János, a Dunakeszi Alsó Polgárőr Egyesület legrangosabb polgárőr kitüntetéssel rendelkező elnöke, amikor az önkormányzat nevében a polgármester egy autót adott át az egyesületnek a sajtó nyilvánossága előtt.

Dióssi Csaba polgármester az autó átadása kapcsán – amely már nem az első jármű – kiemelte: nagyon jó Dunakeszin az együttműködés a polgárőrség, a rendőrség és a város között. Ez a kapcsolat természetesen folyamatosan épült, melyben szerepe van annak is, hogy hosszú ideig nagyon stabil tagsága volt a polgárőrségnek. A polgármester kiemelte Lengyel Pétert, aki alapítója és hosszú ideig irányítója volt a polgárőrségnek, de napjainkban is segíti tanácsaival a szervezet működését. Megemlékezett azokról az évekről, amikor maga is az egyesületben azért dolgozott, hogy minél jobb legyen a város közbiztonsága.

Az önkormányzat ajándékát Dióssi Csaba polgármester adta át Király Pártos Jánosnak, a Dunakeszi Alsó Polgárőr Egyesület elnökének

– Azt gondolom, hogy most Dunakeszi ebből a szempontból nagyon büszke lehet magára, hiszen talán nem nagy szó, ha azt mondom: Európa egyik legbiztonságosabb városában vagyunk, hiszen idén Dunakeszin mindössze egy lakásbetörés volt, a lakosság biztonságérzete is nagyon jó, s ez nagyon szép eredmény. Egyébként mindez az elmúlt 10-13 évnek köszönhető, azóta közel harmadára csökkent a különböző bűncselekmények és szabálysértések száma – mondta Dióssi Csaba.

A polgármester emlékeztetett arra – amit már többször is hangsúlyozott lapunknak -, hogy a jó eredmény mögött komoly összefogás és munka van. Benne van a rendőrséggel való jó együttműködés, a volt rendőrkapitánynak, Tóth Csabának és utódjának, Farkas Imrének a teljesítménye, akik mindketten ugyanazokat a vezetési elveket vallják. A bűnmegelőzésben és a felderítésben a városba kihelyezett több mint 200 kamera is jó szolgálatot tesz. Ehhez járul még hozzá a polgárőrség tagjainak önzetlen, önkéntes tevékenysége, amiért köszönet illeti őket és természetes, hogy a város minden évben hozzájárul a költségeikhez és időnként egy-egy autóval is támogatja a munkájukat – mondta Dióssi Csaba.

Király Pártos János, a Dunakeszi Alsó Polgárőr Egyesület elnöke örömmel vette át az önkormányzat ajándékát. Mint elmondta, ez az egyesület életében a harmadik jármű, és nagyon örül annak, hogy Dióssi Csaba segítségével ezt a személygépkocsit megkaphatták, amely az átírás és a megfelelő csíkozások, matricázások elvégzése után rögtön munkába is áll.

– Az egyesületnek jelenleg 37 tagja van, 1995-től van polgárőrség Dunakeszin, mi 2014 óta visszük a Dunakeszi Alsó Polgárőr Egyesületet, most leszünk 10 évesek. Vannak közöttünk 18 év alatti fiatalok, ők is segítik a munkánkat, mint ifjú polgárőrök, de sorainkban tudhatjuk a közösségi szolgálatot ellátó diákokat is, akik az 50 órát nálunk teljesítik. Nagyon örömteli, hogy általában a 99 százalékuk utána belép a polgárőrség soraiba, mint ifjú polgárőrök tevékenykednek tovább nálunk. Formaruhában, mellényben, járjuk továbbra is nappal és éjszaka a város területét. A rendőrség állományával főleg az utóbbi időben sokat dolgozunk együtt, a rendezvényeken is részt veszünk, főleg az önkormányzat által szervezetteken figyelünk a biztonságra – mondta Király Pártos János.

A kitüntetett Király Pártos János

Király Pártos János az autóátvétel alkalmával büszkén mutatta a polgárőröknek adományozott legrangosabb kitüntetést, amelyet október 12-én vett át. A Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség elnökének az előterjesztése alapján ugyanis megkapta a Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrendet.

Szívből gratulálunk a kitüntetéshez!

(B. Szentmártoni)
Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...