aktuális

A 100 éves Merksz Ferencné köszöntése

Meghitt, bensőséges ünnepség keretében köszöntötték csütörtök délelőtt a 100. születésnapját ünneplő dunakeszi Merksz Ferencné Margit nénit. A jeles eseményen jelen volt számos egykori vasutas kolléga, Dunakeszi polgármestere, a szakszervezetek képviselői, Margit néni lánya és fia, régi kedves barátok, ismerősök.

Mint olyan sokan, Merksz Ferencné is a jobb és biztos munka lehetőségének reményében költözött 1950-ben Nyírlugasról Dunakeszire. 1952. október 2-án lépett be a MÁV Dunakeszi Járműjavító Üzembe, ahol még nyugdíjasként, egészen 1993-ig dolgozott a rendészet kötelékében.

Dióssi Csaba polgármester kedves hangvételű köszöntőjében kiemelte Margit néni több emberöltőn átívelő közmegbecsülésnek örvendő életútját, amely sokak számára példaértékű, akit méltán ünnepelnek a régi ismerősök, barátok, a vasutas közösség tagjai.

A történelmi idők felidézése, Margit néni és kortársainak a háború utáni újjáépítésben vállalt szerepének méltatása után Dióssi Csaba polgármester átadta Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő díszoklevelét, a városi önkormányzat ajándékát, majd egy csokor virággal és kedves szavakkal köszöntötte a 100 éves Merksz Ferencnét, akinek nagyon jó egészséget kívánt.

„Számunkra a hit, a szeretet, a család, és a haza jelentette a legtöbbet, ez határozta meg az életünket” – mondta Merksz Ferencné, aki hét testvérével együtt a szülők szorgalmának és gondoskodásának köszönhetően minden vasárnap ünnepi ruhában mehettek templomba.
– A szeretet és az összetartozás egész életünket meghatározta – hallhattuk Margit nénitől, aki ebben a szellemben nevelte gyermekeit.  

„Örömmel jöttünk ide ma, hogy együtt ünnepeljük meg Merksz Ferencné Margit néni századik születésnapját. Mindannyian tudjuk, hogy nagyon nehéz száz év van mögötte, tele gonddal, bajjal, küzdelemmel, de nagyon sok örömmel is. Akik itt vagyunk, mindannyian örülünk annak, hogy jelen lehetünk a köszöntésen és megpróbáljuk kifejezni tiszteletünket, megbecsülésünket és szeretetünket, amelyet iránta érzünk” – fogalmazott Papp József, Dunakeszi Járműjavító Nyugdíjas Szakszervezet elnöke, aki szerint Margit néni ugyanolyan kedves, mosolygós, törékeny asszony ma is, mint 50 évvel ezelőtt.

 „Kívánjuk, hogy még sokáig legyen tagja a kis közösségünknek, éljen egészségben, szeretetben, békességben, családja körében” – hangzottak Papp József kedves szavai, jókívánsága.

Nagy tisztelettel és szeretettel köszöntötte a 100. születésnapját ünneplő Margit nénit Schwartz István, a Dunakeszi Járműjavító ügyvezető igazgatója, aki örömét fejezte ki, hogy a dunakeszi vasutasok népes családjának tagja lehet, az egykori kollégákkal együtt ünnepelhetik Merksz Ferencné Margit néni századik születésnapját, akinek nagyon jó egészségét kívánt.

Merksz Ferencné Margit néni lányával és fiával

Köszöntötte az ünnepeltet Molnárné Szlávik Györgyi, a Vasutasok Szakszervezete Országos Nyugdíjas Szövetségének elnöke is és Szanyi Lászlóné ügyvezető elnök.

Isten éltesse Margit nénit!

 Vetési Imre

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...