aktuális

Békemenet – Orbán Viktor: év végére létrejöhet az össznyugati-transzatlanti békekoalíció

Év végére létrejöhet az össznyugati-transzatlanti békekoalíció – mondta a miniszterelnök szombaton Budapesten a Békemenet résztvevőinek. Orbán Viktor hozzátette, ehhez először meg kell nyerni a jövő vasárnapi választást, győzelem pedig csak akkor van, „ha mind elmegyünk és mind szavazunk”.

A kormányfő a Margitszigeten elmondott beszédében hangsúlyozta, ezt a békét nem lehet fegyverekkel kivívni, ennek a háborúnak nincs megoldása a harcmezőn, ott csak halottak vannak és pusztulás. Tűzszünet kell és tárgyalni kell – fűzte hozzá.
    Úgy folytatta, először is a választást a jövő héten meg kell nyerni, és „egy hét múlva erősítést kapunk Európa minden országából és létrehozhatunk Brüsszelben egy békepárti európai koalíciót”.
    Orbán Viktor azt mondta, „ősszel az amerikaiak békepárti elnököt választhatnak és velük összehozhatjuk az össznyugati-transzatlanti békekoalíciót”; az év elején még „kisebbségben voltunk, az év végére többségbe kerülhetünk” az egész nyugati világban.
    A június 9-i európai parlamenti és önkormányzati választásra utalva úgy fogalmazott, tövig kell nyomni a gázt, ami a csövön kifér. Csak akkor van győzelem, ha mind elmegyünk és mind szavazunk. Csak a béke! Csak a Fidesz! – hangoztatta.

Még szintén érdekelheti...