Kultúra

Jövő héten startol az Ipoly Feszt

Nyolc település, négy hétvégén keresztül, több mint 100 programmal várja az érdeklődőket a negyedik Ipoly Feszten június 7-től július 7-ig. Az évek óta egyre népszerűbb Ipoly menti összművészeti fesztivál tízezres nagyságrendben vonz embereket az ország távolabbi területeiről is, illetőleg az itt élők számára is egy fontos nyárindító, szezonindító eseménysorozat.

A rendezvény részleteiről sajtótájékoztató keretében számoltak be a szervezők.

Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője és a fesztivál fővédnöke ismertette, hogy eddig az Ipoly Feszt egy hétvégére koncentrálódott, de idéntől egyfajta gördülő menetrendben valósul meg. Az a nyolc település, amely csatlakozott hozzá, négy hétvégén egymás után látja vendégül az Ipoly Fesztre érkezőket, így lehetőség van arra, hogy akár több településen is megforduljon és részt vegyen a programokon az, aki az Ipoly-völgyébe érkezik.

Hangsúlyozta, hogy a fesztivál célja, hogy a helyiek jól szórakozzanak, de emellett lehetőséget kínáljon a távolabbról érkezőknek, az Ipoly-völgyébe, a Börzsönybe látogatóknak arra, hogy megismerjék ezeket a kis településeket, a helyi értékeket, hagyományokat, a falusi, nyugodt természetközeli életmódot és ebből hazavigyenek egy szeletet.

 Loksa Levente, a fesztivál szervezője hozzátette, hogy nagyon színesre sikerült az idei rendezvény és ez annak is köszönhető, hogy egy hónapon keresztül várják majd programokkal az érdeklődőket. Kiemelte, hogy a Dunakanyarban számos esemény lesz júniusban, de a szervezőkkel összehangolták a programokat, így több helyszínen lesz lehetőségük találkozni a közösségeknek.

Mint mondta: az idei Ipoly Feszten több műfajjal találkozhatnak az érdeklődők, a rockzenétől kezdve a népzenén át megtalálható lesz például a jazz, de ugyanakkor olyan népszerű popzenészek is színpadra lépnek, mint Radics Gigi vagy a Bikini zenekar.

 „Büszkék vagyunk arra, hogy ilyen nehéz körülmények között még mindig ingyenesen tudunk tartani egy ilyen fesztivált.” – zárta gondolatait Loksa Levente.

0627.hu

Még szintén érdekelheti...