advent

Advent második vasárnapján az összefogásból is jelesre vizsgáztak a dunakesziek

Vasárnap délután már messziről hallani lehetett a jól ismert, szépen szóló karácsonyi dalokat, melyek sokakat vonzottak a Casalgrande térre, ahol az adventi vásárba kilátogatók nagy örömére Radvánszki Edit vezetésével a programhoz illő ruhába öltözött REdit Szenior Örömtánc Klub tagjai és a gyerekek ropták a táncot. A meghatóan kedves hangulatot fokozta a Kerekerdő Tagóvoda műsora, majd az a felemelően szép pillanat, amikor Radvánszki Edit a klub tagjai által összegyűjtött 230 ezer forintos támogatást átadta a városi adománygyűjtést szervező Szabó József önkormányzati képviselőnek.

A pénzadomány átadását követő taps után megszólaló Szabó József – aki egyébiránt ötletgazdaként Dióssi Csaba polgármester támogatásával hosszú évek óta szervezi és koordinálja a városi karácsonyi adománydoboz akciót – a rászoruló családok nevében is meghatódottan fejezte ki köszönetét. Mint fogalmazott, számára az a legnagyobb öröm, hogy valódi összefogás keretében a dunakesziek segítenek dunakeszieken.

A rekord összegnek számító adományról Radvánszki Edit elmondta – mint a Család- és Gyermekjóléti Központ egykori vezetője – tudja, hogy a lehető legjobban rászoruló családokhoz jut el a karácsonyi ajándék, amire garancia az ellátottakat jól ismerő korábbi kollégái szakmai ismerete, felkészültsége.

A lélekemelő percek után dr. Kodácsy Tamás református lelkész bölcs ünnepi gondolatai és az egyházközség tagjainak éneke segítették az adventi ráhangolódást, melyet követően Szabó József egyházügyi tanácsnokkal meggyújtották a második gyertyát az adventi koszorún.

Az adventi vásár közönsége nagy élvezettel hallgatta – főleg a kicsik – a Bóbita Zenekar műsorát, a felnőttek Takács Nikolassal együtt énekelték a jól ismert slágereket.

(Vetési)

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...